• A-tým

Bodovat v Liberci a dobře nastartovat jaro, vyhlíží sobotní zápas Breite

  • 8. 2. 2024

Na tiskové konferenci před startem jarní části FORTUNA:LIGY hovořil vedle trenéra Jílka a sportovního manažera Mináře rovněž kapitán áčka Radim Breite. „Byl by nesmysl koukat v tabulce dolů. Jsme v horní části tabulky, chceme se na těchto pozicích udržet i nadále,“ řekl. Hanáci do ligy vstoupí sobotním zápasem v Liberci: „Chceme jaro dobře nastartovat a získat v Liberci nějaké body,“ vyhlíží utkání proti Slovanu kapitán Sigmy.

Sportovní manažer Minář i trenér Jílek vyhlásili, že cílem pro jaro je udržet umístění v elitní šestce. Co na to říkáte?

Tím, že jsme v horní části tabulky, tak by byl nesmysl koukat dolů. Jde jen o to, abychom ukázali, že na to máme a drželi se nahoře.

V prvním jarním kole Sigmu čeká Liberec, kde jste rovněž působil. Bude to pro vás zajímavý zápas?

Myslím, že už to tak zajímavé není. Jsem v Olomouci už čtyři roky, za tu dobu jsme proti Liberci odehráli spoustu zápasů. Spíš jde o to, abychom jaro dobře nastartovali a přivezli z Liberce body.

Jednou z posil týmu je Ebrima Singhateh.

Nebude to jen o něm, konkurence je tady velká, mančaft je kvalitní. Bude záležet jen na tom, co předvedeme na hřišti.

Je Liberec těžký soupeř na úvod?

Zrovna Liberec bude dobrá prověrka, zvlášť doma je silný. Pro nás to bude těžký zápas, ukáže nám hned na začátku, jak na tom budeme.

Bylo by zklamáním, kdyby se nepovedlo uhrát evropské poháry?

Myslím, že by to nebylo zklamáním jen pro kabinu. Celý klub by si to zasloužil, myslím, že lidé tady pro to dělají maximum. Je to jen o nás a o tom, co předvedeme na hřišti.

V minulé sezóně vám to o kousek uteklo. Jaké poučení jste si z toho vzali?

To uvidíme. Po posledním utkání podzimu proti Plzni jsem byl na tiskovce a už tehdy jsem říkal, že máme k dobru odložený zápas v Teplicích. Je to jen kdyby, ale když to zvládneme, tak si můžeme říct, že to máme dobře rozjeté.

Jak se cítíš po přípravě? Máte dobře naběháno?

Snad ano, přípravy jsou tady stejné, tolik změn v nich není. Příprav bylo už tolik, že si myslím, že je to jen o tom, jak začneme.

Poslední přípravné zápasy vám moc nevyšly, vnímá to kabina nějak?

Myslím, že se nepovedly hlavně výsledkově. Třeba v posledním utkání jsme měli spoustu šancí, které jsme neproměnili. A na kdyby se nehraje. Věřím, že bude platit to, že když se nedaří v přípravě, bude se dařit v sezóně.

Další články