• A-tým - ohlas

Jílek: Předvedli jsme velice slabý výkon, Liberec vyhrál zaslouženě

  • 10. 2. 2024

Hanáci v prvním jarním utkání prohráli 0:2 na půdě libereckého Slovanu. „Už od počátku to vypadalo, jako kdybychom vyfárali odněkud z dolu a nesli si na zádech batoh s kamením a uhlím, ten výkon tomu odpovídal,“ řekl trenér Václav Jílek. S výkonem svých svěřenců nebyl vůbec spokojen. „Liberec vyhrál zaslouženě,“ uznal. Pochválil však Matúše Macíka: „Gólmani teď byli dlouhodobě terčem kritiky, Matúš ale dnes svoji roli zvládl,“ pochválil slovenského brankáře.

Jak se vám hodnotí první jarní zápas?

Těžko vysvětlitelný výkon z naší strany. Už od počátku to vypadalo, jako kdybychom vyfárali odněkud z dolu a nesli si na zádech batoh s kamením a uhlím, ten výkon tomu odpovídal. Liberec měl lepší vstup do utkání, byl agresivnější, rychlejší, sbíral daleko lépe druhé míče, takže měl větší držení. Z toho pramenila i jeho největší příležitost. My jsme předvedli špatný výkon. O poločase jsme na hráče apelovali, aby změnili přístup. Chtěli jsme do hry dostat pohyblivějšího Singhateha, být přímočařejší, náběhovější. Náš plán trošku zhatil brzký inkasovaný gól. Byla to situace, kdy jsme měli míč pod kontrolou, přišla laciná ztráta, pomalý návrat do defenzivy. Střelec měl obrovský prostor. Děláme věci obráceně. Z mého pohledu to byl náš velice slabý výkon a zasloužená výhra Liberce.

Je vůbec něco pozitivního, třeba nějaký individuální výkon?

Pochválil bych, i v kontextu dlouhodobé kritiky brankářských postů, Matúše Macíka. Dnes svoji roli zvládl velice dobře a myslím, že dva góly ještě chytil. Je to jedna z mála věcí. Ale to je hodně málo. Z útočného pohledu tam nebylo dobrého vůbec nic.

Jak velký vliv na váš výkon měl terén na Stadionu U Nisy?

Nemyslím si, že naším hlavním problémem byl terén. Máme podobně laděné mužstvo, jako Liberec. Snažíme se o kombinační hru, aktivní pojetí a běžecky silné výkony. V tom byl rozdíl. Z tohohle pohledu bych vůbec neviděl jako problém terén, ten byl stejný pro oba týmy. Byl náročný, to určitě, bral síly. Přišlo mi ale, že nám je bral více, než soupeři.

Budete dělat nějaké změny směrem k příštímu zápasu proti Hradci?

Dovolil bych si dát tomu ještě nějaký odstup. Už v kabině jsme si k tomu něco řekli, měl jsem potřebu, aby to mužstvo slyšelo. Takto se určitě prezentovat nechceme a ani nemůžeme, máme nějaké ambice. Je to samozřejmě jedna z možností, musíme si ale vše vyhodnotit s chladnou hlavou. Uvidíme, jaké budeme mít vůbec možnosti, někteří hráči nám z toho vypadli. Musíme změnit přístup, hlavně co se týče zápasového nastavení. A zvládnout utkání proti Hradci Králové

Jaký je zdravotní stav hráčů? Dnes vám chyběli Novák, Chvátal…

Oba nám vypadli na přezápasovém tréninku. Byla to ztráta, oba jsou totiž pevné články obrany. Asi se nám je nepodařilo plnohodnotně nahradit. V průběhu příštího týdne budeme chytřejší, dnes nejsem schopen říct, zda budou na příští zápas připraveni. Chce to nějaký čas, může se stát, že týden bude stačit. V nejbližších dnech budeme chytřejší.


Další články