• Mládež

Šestnáctka zdolala Opavu. Sedmnáctka prohrála o gól s Duklou

  • 18. 2. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 hráli v sobotu další duel v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka. Na domácím pažitu v Řepčíně porazili dvěma brankami Grepla a jedné Hilberta Opavu 3:0. Sedmnáctka hrála v přípravném duelu také v Řepčíně se stejně starými borci Dukly Praha. Ve vyrovnaném utkání vyhráli hosté brankou z prvního poločasu.

Sedmnáctka měla první poločas potíže s aktivní hrou Dukly, která svým pohybem měla více ze hry. Z aktivity hostí pramenil tlak, šance, a nakonec asi i zasloužená úvodní a také rozhodující branka utkání.

Ve druhé části Sigma hru srovnala a po příchodu několika hráčů dokázala hru oživit. Hanáci byli několikrát blízko srovnání, ale Marek Křiklava dvakrát v pokutovém území vždy vybral složitější řešení. Na jedenáctce ještě hledal volného spoluhráče a ve druhé šanci mu míč příliš odskočil a obrana Dukly zakročila.

Dobrou akci měl také Filip Capka, který hledal ostrým přízemním centrem spoluhráče, ale míč jen proletěl pokutovým územím hostí. Marek Činčara svůj pokus z hranice šestnáctky nesrovnal mezi tyče. V samotném závěru už Sigma z tlaku a několika rohů nesrovnala, a tak se z vítězství radovala Dukla Praha. Příští týden čeká Sigmu U17 tým Bohemians Praha, v sobotu pak bude generálka s muži Rýmařova.

Hodnocení trenéra Iva Gregovského:

Dukla byla v první půli lepší a pohyblivější, my jsme tam byli vždy o toho jednoho hráče jakoby později. Mrzí mě i zbytečné ztráty, kdy jsme kolikrát ani nebyli pod velkým tlakem a byli jsme hodně nepřesní a zbytečně jsme ztráceli síly následným presinkem. Ve druhé části se to srovnalo a po prostřídání jsme měli několik akcí, ze kterých jsme mohli srovnat. Trochu nám tam chyběl důraz na posledních deseti metrech. Pro nás to byla velmi dobrá prověrka, protože se spolu potkáme za dva týdny už v ostrém soutěžním utkání, takže si to rozdáme znovu a snad jim to vrátíme.“

SK Sigma Olomouc U17 – Dukla Praha U17 0:1 (0:1)

Sestava Sigma U17: Čtvrtlík (70. Ulenfeld) – Pávek, Beran, Bartošic – Glos (62. Riedl), Příkazský (46. Činčara), Přibylka (70. Synevych), Skopal – Sikora, Křiklava (70. Rozehnal), Capka. Trenér: Ivo Gregovský.


Šestnáctka se po utkáních se slovenskými celky utkala v rámci memoriálu Vlastislava Marečka se stejně starými fotbalisty Opavy. Tým Michala Kováře nastoupil bez čtyř hráčů, kteří se přesunuli do kategorie U17, doplněn o hráče z patnáctky. Domácí tým vstoupil do utkání aktivněji, byl běhavější, častěji na míči než Opava a podnikal kontry do slezské obrany hlavně po křídlech.

V defenzívě se zase hráčům dařilo být včas u soupeře a s dostatečným důrazem. Z této aktivní hry plynuly šance a branky. První gól dal dorážkou po centru ze strany z malého vápna Grepl. Na 2:0 zvyšoval po výborném přízemním centru Liďáka na zadní tyči Hilbert. Tříbrankový náskok zařídil svoji druhou trefou v utkání přízemní střelou z hranice šestnáctky opět Grepl.

Ve druhé půli pokračovala Sigma v dobré hře, šancí měla možná více, než v prvním poločase, ale nedařilo se je proměňovat. Grepl byl blízko hattricku, jeho hlavičce chybělo málo, pěkně stříleli Di Cuia a Liďák. Skóre duelu už se neměnilo a Sigma U16 zvítězila nad Opavou U16 3:0.

Příští týden hraje šestnáctka další přípravné duely se svými vrstevníky, ve čtvrtek s Bohemkou a v neděli se Spartou.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Předvedli jsme dobrý výkon v obou poločasech, ve druhé jsme mohli dát určitě také branky, tam mě to mrzí, že jsme se střelecky neprosadili. Vzadu to bylo v pořádku, soupeře jsme nepustili do vyložené šance, nula se vždy cení. Nebylo nás už tolik, abychom točili 18-20 hráčů, jednak máme zraněné a do sedmnáctky se už přesunuli natrvalo Capka, Bartošic, Riedl a Křiklava. Ale zase tu máme kluky z patnáctky Chvilíčka, Pšenicu, Klanicu, Vaňka a Grepla, kteří se ukazují velmi dobře.“

Sigma Olomouc U16 – SFC Opava U16 3:0 (3:0)

Branky: Grepl 2x, Hilbert.

Sestava Sigmy: Hruban – Chytil (46. Pazdera), Chvilíček, Pavlištík, Sandr (75. Vyroubal) – Hilbert, Skácel, Pšenica – Liďák, Grepl (65. Klanica), Di Cuia (75. Vaněk). Trenér: Michal Kovář.

Další články