• A-tým - preview

Sigmu ve středu čeká dohrávka v Teplicích

  • 20. 2. 2024

Vložené utkání čeká olomoucké fotbalisty ve středu. Na teplických Stínadlech budou dohrávat odložený duel 18. kola. Zápas odstartuje v 17.30.

V Teplicích se původně mělo hrát na druhou adventní neděli 10. prosince loňského roku. Kvůli sněhové nadílce a nezpůsobilému terénu však byl zápas odložen.

„Vložený zápas v týdnu nebereme jako problém nebo náročný program. Každý hráč vždycky řekne, že raději hraje zápasy, než trénuje,“ poznamenal olomoucký asistent trenéra Jiří Saňák.

V novém termínu se mužstva potkají v poněkud odlišném rozpoložení, než by tomu bylo před Vánoci. Sigma po dvou jarních kolech čeká na první gól i výhru, stále ale drží klíčové šesté místo.

Teplice po výhře nad Zlínem 2:1 na úvod jara vyválčily o víkendu díky brance stopera Chaloupka remízu 1:1 v Pardubicích. Díky těmto ziskům se Teplice vyšvihly na 9. místo, byť na třináctý Hradec Králové mají náskok pouze dvou bodů. Na šestou Sigmu ztrácejí pět.

„Budeme se soustředit na vlastní výkon. Především v něm jsme viděli na naší straně rezervy. Víme, co nás v Teplicích čeká a že to bude náročné utkání. Nicméně věříme, že se s tím popereme,“ říká Saňák.

„Teplice mají organizované mužstvo, fyzicky vyspělé, se dvěma velmi nepříjemnými útočníky. Pochopitelně ale věříme ve vlastní síly. Víme, jaký výkon nám může přinést úspěch. Chceme to zvládnout,“ doplnil.

Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi góly Daniel Fila, jenž se dvěma zásahy postaral o únorovou výhru nad Zlínem. Celkově ale Skláři nastříleli jen 19 branek, což je po Bohemians nejméně v lize. Na druhou stranu to vyvažují pevnou defenzivou. Méně než teplických 22 gólů inkasovaly pouze Sparta a Slavia.

Nedílnou součástí teplické defenzivy byl zatím jednačtyřicetiletý brankářský veterán Tomáš Grigar, jenž doposud nastoupil do všech zápasů a šestkrát zaznamenal čisté konto. V posledním utkání proti Pardubicím se však zranil a mezi tři tyče musel jeho náhradník Richard Ludha.

Na podzim Sigma porazila doma Teplice 2:1. Zásadní podíl na tom měl Jan Vodháněl, který vstřelil vedoucí první branku a po vyrovnání Krsmanoviče zařídil i rozhodující trefu, který ale nakonec byla připsána Chaloupkovi jako vlastní gól.

Oba soupeři se v lize i dosud utkali 52x, Sigma v těchto zápasech triumfovala 18x. Dvacet duelů skončilo dělbou bodů a ve 14 z nich zvítězili Skláři. Na Stínadlech Sigma zvítězila pětkrát, naposledy se tam z tříbodového zisku radovala téměř přesně před čtyřmi roky. Bylo to 15. února 2020 a pod výhru 3:1 se dvěma góly podepsal Lukáš Juliš a jedním David Houska.

Hlavním rozhodčím zápasu Teplice – Sigma je Marek Radina, jemuž budou asistovat Jiří Kříž a Jiří Pečenka. Čtvrtým arbitrem bude Adam Trska, k videu zasedne Dalibor Černý s asistentem Lukášem Machačem.




Další články