• A-tým - preview

Sigmu čeká boj o první jarní výhru v Českých Budějovicích

  • 23. 2. 2024

​Třetí jarní výjezd čeká na olomoucké fotbalisty v neděli. V rámci 22. kola se o první soutěžní výhru v novém roce budou pokoušet v Českých Budějovicích.

Hanákům vstup do jarní části FORTUNA:LIGY nevyšel dle představ. Z úvodních tří zápasů získali pouze bod a navíc se střelecky neprosadili. Naposledy nestačili i přes řadu střeleckých příležitostí na Teplice. Dohrávku odloženého duelu z podzimu prohráli 0:2 a navíc pro nedělní zápas přišli o obránce Víta Beneše, který bude pykat za vyloučení.

„Samozřejmě jsme zklamaní, že se nám výsledkově ani herně vstup do jara nepovedl. Na druhou stranu se snažíme dál soustředit na naši práci, na naši hru a na její zlepšení. Před deseti dny jsme vyhlásili nějaké cíle a určitě jsme fotbal hrát nezapomněli. Ve fotbale se prostě ale stane, že se vám zápasy nepovedou. Musíme se z toho zkrátka sami vyhrabat,“ říká před utkáním na jihu Čech Jiří Saňák, asistent trenéra Václava Jílka.

„Musíme se držet našeho plánu a vrátit se k principům, které nás zdobily a přivedly k úspěšným výsledkům a postavení v tabulce během podzimu. Nemá cenu se utápět. Čekají nás další zápasy, každý musíme začít sám u sebe, pracovat a bojovat,“ doplnil Saňák.

Českobudějovické Dynamo je aktuálně v tabulce na posledním 16. místě se 14 body. Jaro zahájilo překvapivě vysokou výhrou 3:0 nad ostravským Baníkem, poté ale prohrálo v Jablonci 2:5.

„Liga je vyrovnaná a kdo by čekal některé výsledky. Kdo by čekal, že Slavia remizuje ve Zlíně a Slovácko tam prohraje, nebo že Budějovice porazí jasně Baník? V Budějovicích určitě nepodlehli tomu, že už je každý odepisoval. Pravda je na hřišti a tam je potřeba ukázat výkon v ten konkrétní moment. Nic jiného se nepočítá,“ říká Saňák.

České Budějovice v závěru zimního přestupního termínu posilovaly do bojů záchranu. Jen v posledních dnech na Střelecký ostrov zamířili obránce Florent Poulolo, dobře známý i z působení v Sigmě, další zadák a srbský reprezentant do 21 let Uroš Lazič a do třetice bek Matej Madleňák z ostravského Baníku.

Nejlepším střelcem týmu trenéra Jiřího Lercha je nigerijský záložník Wale Musa Alli, který vstřelil tři branky. Hanáckou stopou v jihočeském týmu je ještě obránce Martin Sladký, který za Olomouc hrál pět sezon mezi roky 2016 a 2021.

Podzimní souboj na Andrově stadionu vyhrála Sigma 2:1 díky brankám Juliše a Navrátila, za hosty skóroval Skalák.

„Do týmu přišli na poslední chvíli Madleňák a Poulolo, jsou tam jiní trenéři než na podzim, tak že to bude určitě trochu jiné mužstvo. Na druhou stranu při dnešních možnostech si myslím, že všichni v lize víme, co od sebe navzájem čekat. Budějovice se dlouhodobě snaží hrát kombinačně. Mají tam své osobnosti, ale sázejí na týmové pojetí,“ míní o mužstvu Českých Budějovic Saňák.

Historická bilance mluví pro Sigmu. Z dosavadních 43 zápasů v české lize vyhráli Hanáci 16krát. Třináct duelů skončilo nerozhodně a 14krát slavili v Budějovicích. Celkové skóre je 58:51 pro Sigmu a nejlepším střelcem vzájemných utkání je s pěti brankami Stanislav Vlček.

Zápas mezi Českými Budějovicemi a Sigmou se bude hrát na Střeleckém ostrově v neděli 25. února od 15 hodin pod dohledem sudího Filipa Kotaly. Asistovat mu budou Ivo Nádvorník a Radim Dresler, čtvrtým sudím bude Marek Bělák. K videu zasedne Ondřej Berka s asistentem Lukášem Machačem.

Na utkání si můžete vsadit u generálního partnera Sigmy sázkové kanceláře TIPSPORT.

Další články