• Mládež

Osmnáctka v generálce porazila Hradec Králové, šestnáctka s ním remizovala

  • 3. 3. 2024

Týmy Sigma Olomouc U18 a U16 odehrály pod novými trenéry Kobylíkem a Vasiljevem svoje generálky na jarní start soutěže, který mají příští neděli doma proti Slovácku. Osmnáctka porazila jasně Hradec Králové 3:0, mladší spoluhráči pak s Hradcem Králové remizovali, když remízu trefil v 85. minutě Kryštof Skácel.

V utkání starších dorostenců byla Sigma v prvním poločase jasně lepším týmem, Hradec přehrávala a na hrotu se dařilo Martinu Škodovi. Po čtvrthodině olomoucký útočník skóroval, když zúročil akci svých spoluhráčů po pravé straně a zpětné přihrávce. Druhý gól přidal hned o minutu později Matěj Ondřej, když po úspěšném presinku běžel sám na branku a trefil přesně. Na 3:0 zvyšoval nejlepší hráč na hřišti David Drábek.

Ve druhém poločase držela Olomouc hru ve své moci, Hradec měl sice chvílemi herní převahu, ale Hanáci jej pustili jen do jedné šance, ve které hostující útočník minul Kolečkovu branku. Sigma si ve druhém poločase vypracovala spíše náznaky šancí, ale třikrát ohrozila branku Hradce významněji. V 53. minutě kopal Drábek roh, míče se odrazil k Ondřejovi, jehož volej zastavily záda jednoho z obránců, sudí pak musel kvůli zdravotní indispozici nastřeleného hráče na chvíli zápas přesušit. V 66. minutě chyběl Martinu Škodovi krok ke druhému gólu, když na malém vápně nedosáhl na přízemní centr. V 81. minutě Olomouc dala i branku, když Škoda dorazil míč po odrazu Oříškovi hlavičky do břevna, ale asistent sudího mával ofsajd. Sigma tak vyhrála nad Hradcem Králové 3:0.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

V první půli se nám od začátku dařilo hrát kombinačně. Ve všech řadách nám to fungovalo. Jako hlavní trenér jsem u týmu chvilku, ale některé věci už se tam objevovaly, co jsme v těch třech trénincích nacvičovali. Kluci k tomu přistoupili tak, jak jsme chtěli. Podařilo se nám dát dva rychlé góly, což určilo ráz utkání, potom už jsme hru celkem kontrolovali. Jsem spokojen s nasazením i výkonem.


SK Sigma Olomouc U18 – FC Hradec Králové U18 3:0 (3:0)

Branky Sigmy: 16. Škoda, 17. Ondřej, 40. Drábek

Sestava Sigma U18: Koleček - Petráš, Holec, Miler, Oříšek- D. Lorenc, Drábek, Ondřej, Lašák – Škoda, Hottek. Střídali: Sandr, Řezníček, Kaštyl. Trenér: Petr Kobylík.


Šestnáctka nastoupila prvně pod Tomášem Vasiljevem a měla v první půli více ze hry, ale nedařilo se jí z předfinální fázi míč dostat do šancí, které by mohly skončit brankou. Naopak hosté ve 25. minutě využili jedno zaváhání olomoucké defenzívy, dlouhým míčem se dostali za obranu a šli do vedení.

Druhý poločas Sigma bušila do obrany hostí a hnala se za vyrovnáním. Ondru Grepla zastavila tyč, vyrovnat se povedlo až pět minut před koncem po akci Lukáše Vaňka přízemní střelou Kryštofu Skácelovi.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Jsem u mužstva ani ne týden, ale jsem rád, že jsem ho před ostrým startem mohl vidět i v utkání. Je to nový tým, beru situaci, jak je. Jsou to mladší kluci, i pro ně to může být pozitivní změna, budu se snažit navázat na dobrou práci Michala Kováře a Jakuba Svobody, kteří s klukama velmi dobře pracovali. Budeme chtít tým posouvat výsledkově i herně. Do sedmnáctky nám odešli čtyři kluci, díval jsem se, že Capka s Křiklavou dali dohromady 29 gólů, ale zase určitě objevíme borce, kteří je dokáží nahradit.“

SK Sigma Olomouc U16 – FK Hradec Králové U16 1:1 (0:1)

Branka Sigmy: 85. Skácel.

Sestava Sigma U16 1. poločas: Hruban (46. Křivánek) – Chytil, Pavlištík, Vyroubal, Pazdera – Skácel, Hilbert, Kaštyl (55. Látal) – Vaněk (46. Sandr), Grepl, Liďák (65. Vaněk). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články