• B-tým - preview

B-tým zahájí jarní část sezóny v pondělí doma proti Jihlavě

  • 3. 3. 2024

Už v pátek se rozjela jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Sedmnácté kolo uzavře pondělní dohrávka mezi naším B-týmem a Vysočinou Jihlava. Zápas se bude hrát na Andrově stadionu od 16 hodin.

Béčko mistrovský zápas odehraje téměř po třech měsících. „Letošní příprava byla dlouhá, měla osm týdnů. Měli jsme dostatek prostoru k tomu, abychom se věnovali všem složkám, které potřebujeme mít zvládnuté k tomu, abychom byli konkurenceschopní v soutěži,“ řekl trenér Tomáš Janotka.

Hanáci během ledna a února odehráli osm přípravných duelů s bilancí tří vítězství, čtyř remíz a jedné prohry. Přemožitele našli až v generálce proti Zbrojovce Brno. „Měli jsme možnost sehrát zápasy s velkou škálou pestrých soupeřů, ve většině jsme podali velice dobré výkony. Věřím, že na to navážeme i v mistrovských utkáních,“ pokračoval Janotka.

Na úvod jarní části FNL se jeho mužstvo utká na Andrově stadionu s ambiciózní Jihlavou. Vysočině po podzimu patří 4. místo se ztrátou pouhého bodu na Táborsko, které okupuje třetí, barážovou pozici.

Čeká nás tým, který patří do špičky druhé ligy, role favorita je jednoznačně na straně Vysočiny. Je to tým, který působí fotbalovým dojmem, má kvalitní hráče i trenéra, bude dobře připravený,“ řekl Janotka. Vzpomněl i srpnový duel, který Jihlava vyhrála po divokém výsledku 6:3.

Jednoznačně nás přejela. Pro diváky to byl atraktivní duel, přestože my jsme si nepřáli, aby byl až tak gólový v náš neprospěch,“ dodal.

Jihlava v přípravě odehrála osm duelů, žádný neprohrála. Remizovala s Líšní, nebo s prvoligovými Českými Budějovicemi a Liberce, vysokou výhru 4:0 si připsala proti Vlašimi. Jedinou novou tváří v týmu Davida Oulehly je útočník Landing Sagna.

Zápas mezi Sigmou B a Jihlavou začne na Andrově stadionu v pondělí 4. března v 16 hodin. Vstupenky jsou v prodeji přes síť Ticketportal. Na utkání B-týmu je otevřena pouze hlavní tribuna.

Další články