• A-tým

Nový asistent u áčka Bernatík: Obrovská výzva. Z kluků cítím hlad a odhodlání

  • 8. 3. 2024

Novou tváří u A-týmu Sigmy se v minulém týdnu stal David Bernatík. Dosavadní asistent u sedmnáctky se společně s Ivem Gregovským přesunul k realizačnímu týmu Jiřího Saňáka. „Je to pro mě obrovská výzva,“ řekl rodák z Ostravy. Právě tam v sobotu od 18 hodin bude Sigma hrát. Proti Baníku budou chtít Hanáci konečně zlomit nepříznivý vstup do jara. „Z hráčů cítím odhodlání a hlad po vítězství,“ řekl asistent trenéra David Bernatík.

Trenér Saňák vás s Ivem Gregovským označil za „duracellky“. Kde berete tu energii?

Myslím, že energie musí vycházet hlavně z vás, snažíme se s Ivošem do hráčů pouštět této energie co nejvíce, doufáme, že to bude k užitku v budoucích kolech.

Je tohle váš hlavní úkol, s nímž jste k týmu přišli?

Byl to jeden z nejdůležitějších úkolů, který jsme si na začátku naší práce tady vytyčili. Doufám, že to bude jeden ze stěžejních a hlavních aspektů, které povedou k bodovému zisku.

Pro tebe je to premiérová štace na tak vysoké úrovni, jak posun k áčku vnímáš?

To je pravda, užívám si každý den. Je to obrovská výzva, kterou jsem přijal velice rád, s pokorou a respektem k této práci. Doufám, že se mi povede.

Už jsi působil u mládežnických týmů, málokdo ale asi ví, že pocházíš z Ostravy. Sobotní zápas tedy pro tebe bude asi docela pikantní, že?

Tak to samozřejmě bude, pro mě osobně je to velice prestižní duel, na který se všichni velice těšíme. Z Ostravy pocházím, do Olomouce jsem se přestěhoval v době, kdy jsem šel na univerzitu. U mládežnických kategorií Sigmy jsem působil šest let, teď už se určitě považuji částečně za Olomoučáka.

Jaká je nálada v týmu před zápasem s Baníkem?

S kluky jsme se už hecovali, něco do kabiny určitě vypíši. Z týmu cítím obrovské odhodlání a hlad po úspěchu. Doufám, že to o víkendu půjde cítit.

Další články