• A-tým - ohlas

Saňák: Vydřené vítězství celého týmu. Děkuju všem za zážitek

  • 9. 3. 2024

​Chtěl bych se na začátek vrátit ke Dni žen. Chtěl bych jim poblahopřát. Bez nich bychom tady nikdo z nás nebyl. Podporují nás i vás, protože jsem furt pryč. K zápasu bych řekl tolik, že Baník hrál velmi dobře, moc si ceníme bodů obzvlášť v začátku utkání jsme tahali za kratší konec. Pomohla nám efektivita. Dali jsme gól na 1:0, pak i penalta. Něco jsme si řekli a eliminovali jsme přečíslování Baníku Buchtou ve středu pole. Ve druhém poločase se Baník s tím snažil něco dělat, dával tam vyšší hráče, i měnil rozestavení. Tři body jsou vydřené, bylo to týmově odbouchané a jsme za to všichni strašně moc rádi. Beru to jako vítězství celého týmu. Všichni i na lavičce tím žili. Musím všem poděkovat za zážitek, kterým vítězství na Baníku určitě je.

Čím to bylo, že jste se dostali pod tlak?

Nefungoval presink. Nejenom ten vrchní, ale i ve středovém bloku jsme byli daleko. Dělal nám problémy Buchta sbíhající doprostřed. Myslím, že postupem času kluci pochopili, že je potřeba hrát víc do těla a nenechat šikovné hráče a stoper tvořit hru a nechat hrát.


Matúš Macík předvedl výkon, který potřebuje každý tým?

Určitě. Bylo před jarem dané, že začne jako jednička. Byly tam ale nějaké zdravotní patálie. Minulý týden už byl na lavičce, ale víte, že výkon se skládá nejen z fyzické přípravy, ale i z mentální. Domluvili jsme se, že ještě dotrénuje. Načasování bylo perfektní. Matúš nám pomohl hlavně při sbírání centrů, kterých měl Baník hodně a chtěl tím hrozit.

Co jste říkal na penaltovou situaci z prvního poločasu? Byla pro vás jasná?

Já jsem se na to nedíval. Už jsem si prošel vývojem. Jako asistent jsem se díval na ty záběry a pak jsem se hádal. Nechal jsem to na nich. Měl jsem spíš strach z toho, že se nepřerušila hra, přestože se Vrašťovi stalo něco s hlavou. On je kamenný a železný muž, ten jen tak neleží. Pak už jsem jen čekal a respektuju rozhodnutí rozhodčích.

Nesedí Lukáši Vraštilovi víc pozice na kraji?

Je to asi dobrý postřeh. Odehrál tam velice dobré dva zápasy. Nechci ale nic zakřiknout. Znovu bych se vrátil k tomu, že z celého týmu bylo vidět, že chtějí hlavama padat proti kopačce, jak já říkám. Bojovali a bylo to určitě potěšitelné. Baník je silný soupeř, herně byl lepší, ale týmový sport je o tom, že sipro to musíte dojít a kluci si pro to došli a byli odměněni třemi body.

Začne se už Lukáš Juliš zase smát?

Myslím, že všichni slyšeli tady v Ostravě, jak jemu i nám spadl kámen ze srdce. Jeho efektivita je úžasná a nám to strašně pomohlo. Bavil jsem se s Davidem Lischkou a ten mi říkal, že tam prostě najednou byl a předskočil ho, že ani nevěděl, jak to udělal. Bylo to perfektní. Tohle od něj čekáme. Odmakal to. Jeho data i v posledních zápasech byla na jeho poměry strašně vysoká. Uchopil to za správný konec. Věřím, že se bude víc usmívat.

Proč střídal Filip Novák?

Bylo to ze zdravotních důvodů. Bolely ho achillovky. Bavili jsme se o tom už o poločase, vydržel nakonec to, co vydržel. Po tom jeho odchodu jsme tam vařili trochu jako kočička s pejskem, jak to zacelit. Filip je neskutečně klidný a týmu pomáhá. Když jsme pak ale přešli na tři stopery a Vrašťa se posunul zpátky, tak jsme to docela uskákali. V jednu chvíli jsme ale drželi vodu v rukách nad hrncem. Bylo to těžké, ale zvládli jsme to. Za mě to byl běžecký heroický výkon.

Další články