• Mládež

Osmnáctka zdolala Slovácko. V duelu šestnáctek branka nepadla

  • 11. 3. 2024

Týmy Sigma Olomouc U18 a U16 odehrály první zápasy jarní části Moravskoslezské ligy dorostu. Osmnáctka zvítězila nad Slováckem 2:0, když oba góly dal v první půli Kryštof Judas. Sigma Olomouc U16 v zápase se Slováckem branku nevsítila, podobně se vedlo i soupeři, a tak se body dělily.

Utkání se hrálo v Řepčíně za silného větru, v prvním poločase dokázala Sigma dvakrát překonat obranu Slovácka. V 6. minutě zakončoval akci Kryštof Judas a dostal Sigmu do vedení. Ve 20. minutě se trefil stejný hráč, který využil přihrávky Davida Drábka a navýšil vedení. Slovácko mělo v první půli jedinou šanci, kterou obrana Sigmy dokázala vyřešit. Do kabin šli Hanáci se zaslouženým dvoubrankovým vedením.

Ve druhém poločas pokračovala Sigma v tlaku, byť se jí ze začátku nedařilo dostávat do šancí. Slovácko však na svoji polovinu téměř nepouštěla. Po hodině hry se začala objevovat okénka v obraně hostí, v 57. minutě našel Judas v malé vápně Martina Škodu, jeho zakončení bylo ale příliš slabé na to, aby překvapilo gólmana Slovácka.

V další šanci tentýž hráč o krok nedosáhl na přizemní centr Drábka. V 66. minutě střílel z hranice šestnáctky Matěj Ondřej a jeho výborná střela minula tyčku o centimetry. Další branka visela ve vzduchu v 80. minutě a to doslova, po centru se do hlavičky položil Marek Táborský a gólman hostí Klas ji posouval nad břevno na roh. Největší šanci měl o chvíli později střídající David Řezníček, jehož vyslal do sóla Sebastián Hottek. Gólman Slovácka se opět vyznamenal a střelu vytěsnil na roh. Tři minuty před koncem ještě zkoušel z velkého vápna překvapit Klase Ondřej Petráš, také neúspěšně.

Sigma zvítězila nad Slováckem 2:0. Příští týden hraje osmnáctka v neděli na hřišti Hanácké Slavie Kroměříž.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Z pohledu nasazení, bojovnosti a odpovědnosti, tam nemám klukům vůbec co vytknout. Týmovost, s tím vším jsem byl spokojen. Soupeř se až na jednu šanci do ničeho nedostal. V první půli byl náš výkon trochu lepší než ve druhém poločase. Ale to, co chceme hrát, na čem pracujeme v tréninku, se tam až tak neobjevovalo. Bylo to hodně ovlivněno počasím a větrem. Bylo těžké v tom hrát. Byly tam nějaké náznaky akcí, které chceme hrát, ale bylo toho zatím málo, máme dál na čem pracovat. Jinak pro nás zasloužené vítězství, skončilo to 2:0, ale mohlo to skončit klidně 6:0, z hlediska kvality hry po zemi a rychlosti ještě máme každopádně na čem pracovat.


SK Sigma Olomouc U18 – 1. FC Slovácko U18 2:0 (0:0)

Branky: 6. a 20. Judas.

Rozhodčí: Ehrenberger – Mrázek, Dokoupil. ŽK: Vaculík, Petráš – Daňhel, Chiemela, Olamilekan. Diváků: 60.

Sestava Sigmy: Koleček - Petráš, Holec, Ondřej, Táborský –Drábek, Kolařík, Vaculík, Oříšek (89. D. Lorenc) – Škoda (63. Hottek), Judas (72. Řezníček). Trenér: Petr Kobylík.


Šestnáctka hrála se Slováckem v první půli vyrovnanou partii. V prvním poločase měla Sigma jen jednu přímou střelu na branku, kterou hostující brankář kryl. Do kabin se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé části hry Sigma začala soupeře tlačit a vytvářet si šance. Tu asi největší měl Kryštof Skácel, který hlavou minul. Tlak Sigmy vyvrcholil v 75. minutě, kdy šli hosté po vyloučení Holiče do deseti. V 82. minutě trefil Kryštof Skácel tyčku, dorážku pak neproměnil v gól Marek Di Cuia. V závěru pak už Slovácko ubránilo bod. V dalším kole hraje Sigma Olomouc U16 v neděli na hřišti Kroměříže.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

První poločas byl celkem vyrovnaný, ve druhém jsme měli určitě více ze hry a tři body jsme si asi zasloužili, ale kousek nám ke gólu chyběl. V první půli tam snaha byla, ale nebyli jsme ve správných prostorech. Ve druhé části jsme soupeře zatlačili, po vyloučení pak Slovácko zalezlo do defenzívy a bylo složitější se tam dostat. V poslední čtvrthodině jsme se také zbytečně nechali ovlivňovat momenty, které se děly mimo hru, neustále komentování výroků sudích ze strany soupeře a podobně, tady se musíme soustředit na svoji hru, na to, že doma chceme vyhrát. Věřím, že góly začneme dávat, na trénincích z kluků cítíme, že mají chuť pracovat. Je otázkou času, kdy se to projeví v zápasech.


SK Sigma Olomouc U16 – 1. FC Slovácko U16 0:0.

Rozhodčí: Ehrenberger – Mrázek, Dokoupil. ŽK: Hruška, Hastík, Holič, Bernatík. ČK: 75. Holič. Diváků: 50.

Sestava: Hruban – Chytil, Pavlištík, Vyroubal, Sandr (84. Marek) – Skácel, Hilbert (76. Pazdera), Kaštyl – Pšenica, Grepl (57. Kubeš), Liďák (76. Di Cuia). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články