• Mládež

Reprezentace: Janotka a Proniuk budou bojovat o postup na evropský šampionát

  • 12. 3. 2024

Druhá polovina měsíce března bude ve znamení srazů mládežnických reprezentací. Do národních týmů bylo povoláno i několik hráčů Sigmy Olomouc.

Česká reprezentace do dvaceti let bude hrát dva přípravné duely. Nejprve proti Portugalsku (21. března v Amadoře), následně ve Znojmě s Anglií (26. března). Trenér Pavel Šustr povolal i Tadeáše Stoppena a Filipa Uriču. V listině náhradníků figurují Jáchym Šíp, Matěj Mikulenka a Mikeš Cahel.

Důležitý reprezentační sraz má v březnu na programu reprezentační devatenáctka, kterou vede trenér našeho B-týmu Tomáš Janotka. Národní mužstvo se bude v elitní fázi kvalifikace, hrané v Itálii, rvát o postup na mistrovství Evropy v konkurenci Gruzie (20. března), domácího výběru (23. března) a Skotska (26. března). S týmem pojede na Apeninský poloostrov také útočník Adam Proniuk. Patronem národního týmu U19 je Roman Hubník.

Náhradníky jsou Vítězslav Pavlíček, Jan Tobias Stryk, Kevin Huňa, Šimon Jalovičor, Andrej Nguyen a Adam Uriča.

Elitní fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy odehraje i reprezentace do 17 let. Trenér Žilák společně se svým asistentem Janem Krajčovičem povolali mj. i Patrika Siegla. Dodatečnou nominaci mohou ještě obdržet Roman Čtvrtlík a Jakub Pávek, kteří figurují na listině náhradníků. Národní tým U17 se postupně střetne s Bělorusem, domácí Bosnou a Polskem. Patronem družstva je bývalý hráč Sigmy David Rozehnal.

Václav Zahradníček a Daniel Kubát jsou mezi náhradníky reprezentačního výběru do 18 let, který v březnu odehraje přípravný turnaj ve španělském Pinataru, na kterém se od 20. do 25. března střetne s Anglií, Nizozemskem a Německem.

Další články