• B-tým - preview

Souboj s lídrem. B-tým v pátek hostí Vyškov

  • 14. 3. 2024

Netradičně už v pátek budou svůj zápas 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hrát fotbalisté B-týmu Sigmy Olomouc, jejichž soupeřem bude na Andrově stadionu vedoucí celek soutěže Vyškov. Utkání odstartuje v 17 hodin.

Jedno vítězství, jedna prohra. Taková je zatím jarní bilance svěřenců trenéra Tomáše Janotky. Po přesvědčivé výhře 3:0 nad ambiciózní Jihlavou podlehl B-tým minulý víkend Prostějovu 0:2. V našlapané tabulce FNL mu patří dvanácté místo, na třetí Táborsko ztrácí pět bodů. Stejný počet bodů má ale k dobru na patnáctý Prostějov.

V Prostějově jsme prohráli, s čímž rozhodně nemůžeme být spokojení. Rozhodčí zápasu byl navíc poměrně benevolentní k některým zákrokům soupeře. Z těch zákroků si někteří naši hráči odnesli zranění. To mi vadí nejvíc. Nikdo z nás nebude brečet, když soupeř praktikuje tvrdší hru, ve chvíli, kdy jsouv ní ale přítomny zákeřné zákroky, my kvůli nim máme nějaké hráče zraněné, tak to mi vadí,“ řekl trenér Tomáš Janotka, který po Prostějovu počítá ztráty v sestavě. K Danielu Grečmalovi se připojili Filip Slavíček a Michal Vepřek, oba mají potíže s kotníkem. V utkání proti Prostějovu byl navíc vyloučen Jakub Fabiánek, který bude v pátek proti Vyškovu rovněž scházet. „Musíme to brát tak, jak to je. Fotbal tyhle momenty přináší, překousneme to. Od pondělí se naplno chystáme na Vyškov,“ doplnil Janotka.

Vyškov vstoupil do jarní části soutěže z pozice lídra. Tu si uchovává i po dvou odehraných kolech, byť na tříbodový zisk prozatím čeká. Svěřenci kouče Kameníka v prvním utkání překvapivě prohráli 0:1 v Kroměříži, následně doma pouze remizovali 2:2 s Vlašimí. Náskok Vyškova na Duklu Praha se ztenčil na pouhý bod.

Čeká nás nesmírně silný soupeř, který má v kádru plno zahraničních hráčů, plno skvělých individualit. Na každém postu má velkou kvalitu, stačí si projet fotbalový život hráčů. Fakta jsou jasná, Vyškov je lídr tabulky. Věřím ale, že budeme bojovat o co nejlepší možný výsledek,“ pokračoval dále Janotka.

Vstup do jara se Vyškovu výsledkově nepovedl, musíme se na to ale dívat z hlediska průběhu jednotlivých utkání. V Kroměříži to bylo na jednu bránu, Vyškov marně dobýval bránu a z jedné standardky dostal gól. V utkání měl ale jednoznačnou převahu. S Vlašimi odehrál vyrovnaný zápas, v závěru srovnal na 2:2, což ho může psychicky nakopnout. Start si představovali lepší, ale musíme být obezřetní. Nečeká nás jednoduchý zápas,“ tuší Janotka.

V zimní přípravě Vyškov zvítězil pouze ve dvou utkáních z osmi, když hned na úvod porazil Skalicu 1:0, v generálce pak Myjavu 2:0. Zajímavým zpestřením přípravy bylo soustředění ve Španělsku, na kterém se Vyškov střetl s rezervami Realu Madrid a Leganésu, oba tyto zápasy skončily nerozhodně 1:1.

Během zimních měsíců Vyškov přišel o tři své opory. Nejlepší střelec týmu Idjessi Metsoko zamířil do Plzně, stejným směrem se vydal i Cheick Souaré. Do Jablonce přestoupil Bienvenue Kanakimana.

Zápas SK Sigma Olomouc B – MFK Vyškov začne na Andrově stadionu v pátek 15. března od 17 hodin. Řídit ho bude Adam Trska, jemuž budou asistovat Alexandr Černoevič a Marek Malimánek.

Přímý přenos bude vysílat ČT sport.

Další články