• Mládež

Dorostenci hráli v Liberci: Devatenáctka o gól prohrála. Vysoká výhra sedmnáctky

  • 15. 3. 2024

Starší dorost Sigmy se pokusil odčinit domácí porážku s Mladou Boleslaví, ale v Liberci prohrával už 0:3. V závěru mocně finišoval, na 2:3 snížili Huňa s Adamem Uričou, ale srovnat už se devatenáctce nepodařilo. Sedmnáctka dokázala v Liberci vyhrát 3:0, dvě branky dal Filip Capka, třetí přidal Daniel Sikora.

Starší dorost mocně finišoval, na body ale nedosáhl

Devatenáctka chtěla odčinit domácí prohru s Mladou Boleslaví, ale už začátek duelu napověděl, že to nebude jednoduché. Ve 2. minutě šel totiž Slovan do vedení brankou z rohového kopu. Inkasovaný gól Sigmu zaskočil, ale po chvíli se oklepala, začala soupeře tlačit a vytvářet si šance a standardní situace. V poli byla hra týmu dobrá, ale v koncovce se Hanákům nedařilo, a tak šli domácí po první půli do kabin s vedením 1:0.

Ve druhém poločase poslali olomoučtí trenéři brzy po poločasu do hry dalšího útočníka Kryštofa Judase, ale domácí v 54. minutě přidali z brejku druhou branku a vedli 2:0, což byla další rána do vazu Sigmy. Následně přišla ještě jedna v 64. minutě po trefě Bakeše. Hanáci zbraně nesložili a stále se snažili se zápasem něco udělat. První snížení přišlo v 75. minutě, to se z hranice vápna k tyči trefil Kevin Huňa. Sigma se snažila duel ještě více zdramatizovat, ale povedlo se to až v 88. minutě, kdy proměnil penaltu Adam Uriča za faul na Kryštofa Judase. V závěru měli ještě právě Uriča s Judasem šance na srovnání, ale nepodařilo se a Sigma odjela z Liberce s prázdnou.


Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Je to obrovské zklamání pro celý tým. Jeli jsme do Liberce napravit domácí porážku s Mladou Boleslaví, chtěli jsme vyhrát, ale inkasovali jsme hned ze startu, což zhatilo naše záměry v utkání. Museli jsme dotahovat. V poli se nám dařilo soupeře přehrávat, ale v koncovce to nešlo. Ve druhé půli jsme museli hru ještě více otevřít a Slovanu vyšly dva brejky. Cením si toho, že jsme to nezabalili a hnali se za vyrovnáním, bohužel už jsme to nestihli. Pokud chceme v utkání uspět nemůžeme třikrát inkasovat. Nyní je reprezentační pauza, máme 14 dní čas se nachystat na další těžké utkání, tentokrát na Slavii, musíme se pokusit zvednout už tam.“


FC Slovan Liberec U19 – SK Sigma Olomouc U19 3:2 (1:0)

Branky: 2. Zelingr, 54. Strnad, 64. Bakeš – 75. Huňa, 88. A.Uriča.

Rozhodčí: Novák – Mrkáček, Trojan. ŽK: Butsko, Plot, Dušák – Pavlíček, Kubát. Diváků: 50.

Sestava Sigmy: Král – Siegl, Pavlíček, Kubát (68. Györe), Macharáček (74. Stryk) – Jalovičor, Vaculík (53. Judas), Nguyen – Huňa, Proniuk (68. Zahradníček), A. Uriča. Trenér: Jan Krajčovič.

Dvakrát Capka, jednou Sikora. Sedmnáctka veze z Liberce tři body

Sedmnáctka vstoupila do jarní části soutěže dobře a bodovat chtěla i v Liberci. Od začátku nenechávala rozehrávat Slovan po zemi a dobře napadala rozehrávku soupeře přes střed pole. První branka padla právě po dobrém presinku Patrika Přibylky, který vybojoval míč pro Filipa Capku. Ten se protáhl mezi stopery a přesnou ranou dostal Olomouc do vedení. Vedení Hanáky uklidnilo, hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale v 41. minutě přidala Sigma druhý gól. Riedl s Přibylkou rychle rozehráli standardku a Daniel Sikora tečoval centr špičkou kopačky k tyčce, 2:0. V závěru poločasu měl Liberec dva nebezpečné průniky do vápna ze strany. Oba vyřešil brankář Sigmy Tomáš Ulenfeld a Hanáci tak šli do kabin s vedením 2:0.

Ve druhé části hry Sigma opět dobře vstoupila do hry, v 65. minutě pak Filip Capka potvrdil dobrou hru týmu a svojí druhou brankou v duelu levačkou poslal míč za tyč. Třetí inkasovaná branka definitivně zlomila odpor domácích a Hanáci dohráli duel v poklidu. Mohli ještě využít další šance, nakonec se však vrací z Liberce s vítězstvím 3:0 a dalšími třemi body do tabulky dorostenecké ligy.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Věděli jsme, že Slovan rozehrává přes gólmana a střed pole, proto jsme se snažili od začátku aktivně napadat a vyplatilo se to, když jsme z toho šli do vedení. To jsme pak top zakončením Capky navýšili a klíčové pak bylo, že nás brankář Ulenfeld podržel u dvou šancí domácích v závěru první půle. Drželi jsme tak čisté konto a ve druhé části jsme třetí brankou prakticky rozhodli duel, Slovan už pak neměl takový tlak, sice se snažil o snížení, ale nám se už podařilo si vedení pohlídat. Jsem rád, že jsme uhráli nulu vzadu, i když trochu se štěstím, ale navázali jsme na domácí výhru. Pochvala patří i střídajícím hráčům, kteří dobře navázali na kluky, co šli dolů. Z tohoto pohledu to byl dobrý týmový výkon, což jako trenéři vždy oceníme.“


FC Slovan Liberec U17 – SK Sigma Olomouc U17 0:3 (0:2)

Branky: 21. a 65. Capka, 41. Sikora.

Rozhodčí: Mrkáček – Novák, Trojan.. ŽK: Zinkowski (Liberec). Diváků: 40.

Sestava Sigmy: Čtvrtlík – Pávek, Beran, Bartošic – Skopal, Příkazský, Riedl (69. Luběna), Sikora (83. Remeš) – Přibylka (58. Synevych), Křiklava (83. Rozehnal), Capka (69. Činčara). Trenér: Michal Kovář.

Další články