• B-tým - ohlas

Vybojovali jsme velmi cenné vítězství, kluci měli velké odhodlání, řekl Janotka po Vyškovu

  • 15. 3. 2024

Maximální spokojenost s výkonem i výsledkem. Tak shrnul trenér Tomáš Janotka vítězství nad lídrem druhé nejvyšší soutěže z Vyškova. „Z kluků jsem cítil obrovské odhodlání, chtěli porazit první tým tabulky. Byla to pro ně velká motivace. V tabulce jsme si tím hodně pomohli,“ zhodnotil Janotka.

Jak hodnotíte výhru nad Vyškovem?

Jsme obrovsky spokojení. Od kluků jsem cítil obrovské odhodlání, chtěli porazit první tým tabulky, byla to velká motivace, získat cenný skalp Vyškova a nějakým způsobem si pomoct na šesté místo, abychom odřízli soupeře pod námi. Jsme nesmírně spokojené s průběhem hry, kluci skvěle pracovali do defenzivy. Soupeři jsme dovolili minimum šancí, byli jsme skvěle organizovaní, hráli jsme s vynikajícím nasazením. Zápas byl o jednom gólu, což se nakonec potvrdilo. My jsme ho po krásné akci nakonec rozhodli. Z tohoto pohledu je to velmi cenné vítězství, kluky musím pochválit, na hřišti nechali všechno.

Gól padl z pěkné akce. Trénovali jste to takhle?

Vyšlo to spíše z průběhu hry. Vyškov zvýšil obrátky a ukázal velkou sílu v kombinaci. I přesto, že jsme ho do šancí nepouštěli, byl více na míči. Nám se proto otevíraly skulinky v křídelních prostorech, byli jsme z toho nebezpeční, byť nějaké šance jsme mohli lépe dohrát. Jsme vděční aspoň za ten jeden gól.

V minulém kole jste prohráli s posledním, teď jste porazili prvního. Co na to říkáš?

To jsme přesně my. My jsme nečitelní pro sebe i pro soupeře (smích). V kontextu tabulky se může zdát, že by příhodnější bylo vítězství nad Prostějovem, už kvůli vzájemným zápasům. Tyto tři body se ale počítají. Na konci to sečteme, teď jsme velmi rádi, že máme ze tří zápasů šest bodů. Když to řeknu naplno, tak co by za to teď třeba Vyškov dal. Ceníme si každého bodu. Soutěž je kvalitní a vyrovnaná, s pokorou bereme každé bodové ohodnocení, které se nám podaří získat.

Obrana dnes nastoupila ve značně obměněném složení.

Stoperskou dvojici musím velmi pochválit. Hodně toho uskákali a vybojovali. Měli to velmi těžké, ale zvládli to skvěle. Máme čisté konto, to je vždy dobrá vizitka. Nejen obrany, ale i celého týmu. My jsme měli nově složenou obrannou čtyřku, nabádali jsme je, že spolu musí hodně komunikovat, dobře se organizovat, dávat si navzájem podněty a neustále být ve střehu. Nakonec ta koncentrace a kvalita v defenzivních činnostech se klukům dařila. Díky tomu jsme to zvládli.

Kluci často míče odkopávali. Byl to záměr?

Bavíme se o tom, co hrát, a jestli to někdy není kontraproduktivní. Minulý domácí zápas jsme viděli, že Jihlava chtěla rozehrávat do mrtva, nakonec to rozhodlo zápas. Řekli jsme si, že je hezké rozehrávat od gólmana, když ale nejsou ty součinnosti tak dobré, tak pro nás je důležitější bezpečnost. Zažili jsme tady, kdy odkopnutý míč znamenal výhru Baníku a my jsme kvůli tomu spadli. Jestliže obránce cítí, že to odkopne v klidu na tribunu a my se pak znovu zformujeme, absolutně proti tomu nic nemám. Chceme hrát konstruktivně, hráči sami ale musí vyhodnotit, kdy je na to vhodná chvíle. Dnes se nám to dařilo.

Další články