• B-tým - ohlas

Řekli jsme si, že Vyškov není neporazitelný. A povedlo se, řekl šťastný střelec Šíp

  • 15. 3. 2024

Jáchym Šíp šel do zápasu tentokrát až v průběhu druhé půle. V 78. minutě po přihrávce Muritaly vstřelil jediný, a tím pádem i vítězný gól v utkání B-týmu proti Vyškovu. „Cenný skalp. Říkali jsme si, že by bylo krásné Vyškov porazit a mít během reprezentační přestávky čistou hlavu,“ řekl po utkání šťastný střelec.

Porazili jste první tým tabulky. Jak zápas hodnotíš?

Je to velmi cenný skalp. Bavili jsme se před zápasem o tom, že by bylo krásné Vyškov porazit a mít dva týdny klid a čistou hlavu na práci. I pohled na tabulku aby byl lepší. Hráli jsme už v pátek, teď můžeme sledovat výsledky našich soupeřů.

Dostal jsi od Muritaly perfektní přihrávku. To snad ani nešlo netrefit.

Ale jo, jde to netrefit. Jsem strašně rád, že jsem po dlouhé době dal gól. Spadl mi kámen ze srdce, Murimu jsem děkoval. Chvíli před tím jsme byli v podobné pozici, já jsem bohužel žádného spoluhráče. On mě naštěstí našel, takže super.

Co bylo jinak? Minulý týden jste prohráli s posledním, teď jste porazili prvního.

To je těžké hodnotit. Určitý efekt je ten, že přišlo více kluků z áčka. Ať už Štěpán, nebo Fidži. Pomohli nám. Jinak takhle krátce po zápase nevím. Hlavně bych chtěl pochválit celý tým. Šli jsme si od začátku pro tři body.

Hráli jste v pozměněné sestavě. Vyrovnali jste se s tím nakonec dobře, byť v první chvíli jste vypadali trochu nesehraně.

Sestava byla hodně obměněná, když se ale ohlédneme zpět, tak Vyškov nás nijak zvlášť nepřehrával, netlačil. Sami jste viděli, že už v první půli dvakrát střídal. Jestli to nebylo z naší strany ideální, tak o nich se dá říct to samé. S čistou hlavou do zápasu asi nešli.

Vyškov na jaře ještě nevyhrál. Kalkulovali jste s tímhle?

Určitě. Proti prvnímu se hraje lépe, když dvakrát ztratí, než kdyby před tímto zápasem dvakrát vyhrál. Před zápasem jsme si řekli, že to půjde. Že Vyškov není neporazitelný. A povedlo se.

Další články