• Ženy

Vítězný vstup do jara! Ženy Sigmy porazily Líšeň 2:1

  • 23. 3. 2024

Ve svém prvním jarním mistrovském utkání porazily Sigmačky brněnskou Líšeň 2:1 a v tabulce svého sobotního soupeře dorovnaly. Vítěznou branku vstřelila ve druhém poločase Elin Berggren. V tabulce 2. ligy patří hráčkám Sigmy čtvrté místo.

Hanačky zahájily zápas velmi aktivně a během úvodní desetiminutovky si připravily tři gólové situace, které však neproměnily a skóre tak zůstalo neměnné. Do vedení se dostaly v 11. minutě po rohovém kopu zásluhou Hany Baštincové – 1:0. Inkasovaný gól hráčky Líšně probudil a po zbytek poločasu to byly ony, kdo začal mít na trávníku převahu. Hanačky ale odolaly a do kabin šly s těsným vedením.

To se jim podařilo udržet do 59. minuty, kdy se mezi olomouckými hráčkami zjevila Komárková, která s notnou dávkou štěstí srovnala na 1:1. Sigmačky ale zabojovaly a znovu se dostaly do vedení v 79. minutě. A opět udeřily z rohového kopu, při němž si na zadní tyč naběhla Elin Berggren, která vstřelila rozhodující gól zápasu.

V závěru se hráčky Líšně snažily alespoň srovnat, obrana Sigmy ale jejich náporu odolala. Po vítězství 2:1 zůstávají svěřenkyně trenéra Nedvěda v tabulce čtvrté, bodově se však dotáhly na Líšeň. Díky prohře Hradce Králové s Prague Raptors navíc mají na pátou pozici náskok čtyř bodů, do konce základní části zbývají ještě tři kola. Příštími soupeřkami Sigmy budou hráčky Hradce Králové, na jejichž půdě se zápas bude hrát v neděli 31. března od 16 hodin.


Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Do prvního mistrovského utkání jsme vstoupili lépe a byli jsme aktivnější, jen škoda, že jsme neproměnili některou z gólových příležitostí, které jsme v úvodu měli. Naštěstí nás gól Baštincové dostal do vedení. Poté se ale holky asi trochu uspokojily z průběžného výsledku a soupeř nás zatlačil. Zbytečně jsme chybovali, čehož Líšeň využívala k rychlým protiútokům. O přestávce jsem holky nabádal k rychlejšímu přístupu a přesné rozehrávce, bohužel se nám ale nedařilo podržet míč na kopačkách a soupeři se podařilo srovnat. Musím holky pochválit za konec utkání, kdy šly za vítězstvím a po gólu Berggren se dostaly znovu do vedení. V závěru to byl boj o udržení výsledku. Je to pro nás výborný start do jarní části soutěže. Naším cílem je udržet se v první čtyřce a bojovat o co nejlepší umístění.


SK Sigma Olomouc Ž – SK Líšeň Ž 2:1 (1:0)

Branky: 11. Baštincová, 79. Berggren – 59. Komárková.

Rozhodčí: Košková – Suchá, Wratná. ŽK: Chodilová.

Sigma: Schovajsová – Štěpánová, Barošová (58. Rédová), Planičková, Novotná, Baštincová, Veselá, Kvapilová (78. Radičová), Hegrová, Berggren, Kotalová (71. Pinkavová). Trenér: Lubomír Nedvěd.

Líšeň: Skřepská – Fryčová (59. Otrubová), Kukučková, Špičková, Šanderová (34. Jůzlová), Hrabaňová, Rotreklová (59. Drewniaková), Chodilová, Petrašová (46. Odehnalová), Skálová (84. Řezáčová), Komárková. Trenér: Tomáš Šperka.

Další články