• B-tým - preview

Dalším soupeřem B-týmu bude v neděli Viktoria Žižkov

  • 30. 3. 2024

První zápas po březnové reprezentační přestávce mají hráči B-týmu Sigmy na programu tuto neděli, kdy se podruhé v sezóně vydají do hlavního města. Tentokrát jejich soupeřem bude Viktoria Žižkov, zápas začne v tradičních 10:15.

Program týmu byl standardní. Tréninkový proces probíhal plnohodnotně tak, jak jsme zvyklí. Využili jsme reprezentační přestávku k tomu, abychom dobře potrénovali. Díky tomu, že jsme vyhráli nad Vyškovem, tak byla uvnitř týmu dobrá atmosféra. Myslím, že jsme na Žižkov připravení,“ řekl k programu týmu během reprezentační přestávky trenér Tomáš Janotka.

Béčko vstoupilo do jarní části sezóny velmi dobře. V domácím prostředí uhrálo ve dvou utkáních šest bodů, když porazilo Jihlavu a lídra soutěže z Vyškova. Na body nedosáhlo pouze v utkání proti Prostějovu, které se hrálo v Holici.

Máme po třech jarních kolech šest bodů, s tím musíme být spokojení. Co by za to některé jiné týmy daly. Bereme to jako dobrý odrazový můstek do jara, určitě nás to ale nesmí uspokojit. Vidíme, jak je tabulka neskutečně vyrovnaná. Nemáme důvod k tomu, abychom usnuli na vavřínech, prostor pro zlepšení máme. Když se ale jaro dobře rozjede, tak je to vždy pozitivní,“ hodnotí Janotka vstup do jarní části sezóny.

Dalším soupeřem B-týmu bude Viktoria Žižkov, která se před startem této sezóny vrátila do druhé nejvyšší soutěže. Před zápasem proti Sigmě patří Viktoriánům patnáctá pozice. Žižkov tedy na jaře čeká boj o záchranu v soutěži.

Očekávám válku o tři body. Žižkov se před reprezentační přestávkou propadl na sestupovou pozici, tím pádem do toho půjde se vším všudy naplno. Čeká nás tuhá bitva o body, věřím ale, že to zvládneme,“ řekl před zápasem proti Žižkovu Janotka.

Na Žižkově došlo během zimního období k velkým změnám. Vedení klubu angažovalo na pozici sportovního manažera Pavla Hoftycha, do pozice trenéra mužstva byl namísto odvolaného Michala Horňáka jmenován Marek Nikl, pod vysílač zamířili také hráči z první ligy, například Kovinič ze Zlína, nebo gólman Bajza z Hradce Králové, kteří oba ve Viktorii hostují.

Nejlepším střelcem týmu je Václav Prošek, autor čtyř branek. Stejný počet jich po podzimu měl na kontě také Radek Voltr. Zkušený hráč ale musel v polovině března kvůli zdravotním problémům ukončit hráčskou kariéru.

Tým je hodně bojovný a pracovitý. Jeho nebezpečnějšími hráči jsou Bernardo, Muleme a Kovinič. To jsou asi největší hrozby Žižkova, na které se budeme muset nejvíce připravit a dávat na ně pozor,“ vyjmenoval hlavní hrozby soupeře trenér olomouckého B-týmu. „Zdravotní stav hráčů se nám dává pomalu dohromady, z tohohle pohledu se nám marodka vyprazdňuje, k úplné spokojenosti ale máme ještě daleko,“ dodal.

Zápas FK Viktoria Žižkov – SK Sigma Olomouc B se bude hrát v neděli 31. března od 10:15. Řídit ho bude Stanislav Volek, jemuž budou asistovat David Žurovec a Petr Kotalík.

Další články