• B-tým - ohlas

Janotka po remíze s Žižkovem: Oceňuji reakci týmu po změně stran. Litoval nevyužitých šancí

  • 31. 3. 2024

​Z 0:2 na konečných 2:2. Hanáci na Žižkově prohrávali o dvě branky, byť v první půli měli herně mírně navrch. Nepříznivý vývoj se jim podařilo srovnat po změně stran, kdy po dvou pohledných akcích pálil Jáchym Šíp, který je střelecky při chuti. „Chci ocenit reakci týmu. Po změně stran se obraz hry jednoznačně změnil, dominovali jsme,“ řekl trenér Tomáš Janotka po utkání. Mrzelo ho pouze, že Hanáci nedokázali zápas zcela zvrátit ve svůj prospěch, bod z hlavního města ale bral.

Na Žižkově jsme remizovali 2:2. Jak zápas hodnotíte?

Bod určitě bereme. Jeli jsme na horkou půdu, musíme brát v potaz to, že jsme Žižkovu nedovolili vyhrát a v rámci tabulky se nám přiblížit. Udrželi jsme stejný bodový odstup. Malý cíl jsme splnili, zároveň jsme před utkáním motivovali hráče, že v případě výhry bychom se mohli dotáhnout na šesté místo. To se sice nepodařilo, ale měli jsme k tomu hodně blízko.

Směrem dopředu jsme byli jednoznačně lepším týmem, vytvářeli jsme si více brankových příležitostí, ať už v prvním nebo ve druhém poločase. Po změně stran to vygradovalo, gólů jsme měli vstřelit více.

Chci jednoznačně ocenit reakci týmu. V první půli jsme nebyli spokojeni s defenzivní činností, zvýšili jsme intenzitu dostupování, pohybu a kompaktnost v rámci defenzivy i ofenzivy. Jednoznačně se pak změnil obraz hry, dominovali jsme.

Dali jsme dva krásné góly, další šance jsme měli ještě proměnit. Bod ale každopádně bereme.

Jáchym dnes dva góly, minule proti Vyškovu jeden. Je ve formě?

Může se tak zdát. Je to odměna za jeho pracovitost a za to, že se dostane do prostorů, z nichž góly padají. Dnes skvěle dovřel prostor malého vápna, skvěle si dokázal najít míč. Ať už dokázal zavřít tyč, nebo to dohrál důrazem, při druhém gólu.

Co přesně jste klukům vytýkal? Říkal jste, že jste musel zvýšit hlas.

To je pravda, lehce jsem ho musel zvýšit. Nebyli jsme spokojení s velikostí hřiště.Intenzita pohybu se nám nelíbila. V první půli jsme hráče Žižkova pomalu dostupovali a vytlačovali. Pomalu jsme napadali. I přes to, že Žižkov nakopával, tak v momentu, kdy jsme získali míč, tak jsme měli hodně velké hřiště. Z hlediska defenzivy tým skvěle zareagoval, byl pracovitější a poctivější. To musím ocenit.

Hrál s vámi Lukáš Vraštil. Jak jsi spokojen s jeho výkonem?

Aktuálně s námi netrénuje více hráčů, to je standard v rámci A-týmu a B-týmu. Vycházíme si vstříc, ať už rámci tréninkového procesu, nebo samotných zápasů. Lukáš Vraštil předvedl skvělý výkon, myslím, že mu to s Adamem Dohnálkem sedlo. Žižkov má urostlého útočníka, takže Lukášova postava a zkušenosti byly pro náš tým obrovským přínosem.

Žižkov dal gól z penalty, Kuba Elbel říkal, že z jeho pohledu byla přísná. Jak jste to viděl vy?

Jak jsem to viděl já, to je jedno. Rozhodčí viděl penaltu a zapískal ji. Jedna z věcí, která mi vadila v první půli byla, že jsme nebyli soubojově aktivní. A jediný faul, který jsme udělali, tak byl ve vápně. To jsem hráčům taky vytýkal. Aby příslušnou agresivitu zvýšili po celém hřišti, zároveň ale, aby byli opatrní.

Další články