• A-tým

Chvátal před Zlínem: Potřebujeme bodovat. Musíme se nachystat a hrát s čistou hlavou

  • 5. 4. 2024

Olomoucké fotbalisty čeká v sobotu zápas 27. kola FORTUNA:LIGY ve Zlíně. V minulém ročníku tam 1:0 zvítězili gólem Juraje Chvátala. „Nezlobil bych se, kdyby se to zopakovalo. Gól nemusím dát já, ale rádi bychom si odvezli tři body,“ řekl slovenský bek.

Zápas proti Pardubicím se nám nepodařil. Jaká je teď v týmu nálada?

Nálada je dobrá. Rozebrali jsme si to. Byli jsme naštvaní na to, jak zápas proti Pardubicím dopadl, i na to, jakým jsme se prezentovali výkonem. To jsme si rozebrali. Teď už je to za námi, musíme se s čistou hlavou nachystat na Zlín, kde potřebujeme bodovat. Potřebujeme podat dobrý výkon, abychom se do finále sezóny dobře odpíchli.

Když jsme hráli ve Zlíně naposledy, tak jsi zápas rozhodl jediným gólem. Je to pozitivní vzpomínka, která to může trochu odlehčit a nabudit tě?

Dával jsem tam gól, ale ten byl z ofsajdu, pak se mi ale podařilo skórovat podobným způsobem, tentokrát už platil, a nakonec jsme vyhráli. Kéž by to tak bylo i teď. Nemyslím to, že musím dát gól já, ale budeme se snažit odvést tři body domů.

Ty jsi začátek jarní části vynechal kvůli zranění. Prozradíš, co ti bylo? Jak jsi na tom teď?

Týden před startem ligy jsem si natáhl sval v lýtku, to mě vyřadilo na pár týdnů. Teď už by mělo být všechno v pořádku, jsem nachystaný. Konečně jsem odehrál i celý zápas až do konce, za což jsem rád. Teď doufám, že do konce sezóny bude všechno v pořádku.

Jaké jsou silné stránky Zlína? Čeho bychom měli proti soupeři využít?

Hrají o každý bod, v tabulce jsou dole. Budou hrát z nějakého bloku, silovější fotbal. Na soupeře se ještě podíváme na videu, musíme být aktivní, tlačit do soupeřovy šestnáctky a snažit se dát gól, abychom otevřeli skóre a hráli ve větším klidu. Základem je i dobrá defenziva, být poctiví a zodpovědní směrem dozadu a udržet nulu.

Další články