• B-tým - preview

B-tým v neděli hostí na Andrově stadionu Opavu

  • 5. 4. 2024

Druhá nejvyšší fotbalová soutěž vstoupí do své závěrečné třetiny zápasy 21. kola. B-tým Sigmy hraje doma na Andrově stadionu proti ambiciózní Opavě. Poprvé na jaře bude hrát domácí utkání v tradičních 10:15.

Béčko minulý víkend přivezlo bod z Prahy, kde remizovalo 2:2 na půdě Viktorie Žižkov. Prohrávalo po první půli sice o dvě branky, ale dvěma góly Jáchyma Šípa dokázalo srovnat.

Pracovalo se nám standardně dobře. Kluky jsem už několikrát chválil, z hlediska jejich nastavení, přístupu a chuti v rámci tréninkového procesu nemáme absolutně žádný problém. V momentu, kdy to podpoříme dobrým výsledkem, což bod ze Žižkova určitě je, tak o to je nálada a trénink příjemnější,“ těší trenéra Tomáše Janotku.

Další prověrkou jeho mužstva bude střetnutí s Opavou. Slezané jsou před utkáním na Andrově stadionu dvanáctí, ve vyrovnané tabulce FNL ale ztrácejí na devátou Sigmu pouze bod, šest bodů je dělí od třetího místa, zaručující účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže.

Opava je velice silný soupeř, jehož postavení v tabulce a výsledky neodpovídají předvedené hře a kvalitě kádru. Jsou za očekáváním, tým mají velice dobrý, kombinačně silný, fotbalový, mají to založené na silné středové ose, která rotuje. Ať už jsou to Omale, Blecha, Málek… Všechno skvělí fotbalisté. Sílu mají i na hrotových pozicích, kde operují Yahaya a Vaněček. Mohu vyjmenovat celou sestavu, která je nesmírně silná, musíme se kvalitně připravit, čeká nás kvalitní a silný soupeř,“ soudí Janotka.

Nejlepším střelcem Opavy je s pěti góly Filip Blecha. Jedničkou mezi třemi tyčemi je Adam Richter, který v patnácti utkáních pětkrát obdržel čisté konto. Opavská defenziva patří mezi ty nejpevnější v rámci soutěže, Slezané ve 20 utkáních obdrželi 22 gólů, pouze tři týmy inkasovaly méně branek. Na druhou stranu se ale trápí v koncovce, kde s 21 vstřelenými góly je po Kroměříži druhou nejhorší.

Trenérem brankářů Opavy je olomoucká legenda Martin Vaniak. Na hostování ve Slezsku je útočník Jakub Přichystal, v týmu Opavy je i útočník David Vaněček, či odchovanec Sigmy Matěj Hýbl.

Pro fanoušky hostů bude otevřen sektor O na tribuně Karla Brücknera. „Fotbalovou baštou Opava určitě je, přijedou s ní fanoušci. Už jen díky této kulise se úroveň zápasu zvedne. Musím ale říct, že dobrá atmosféra byla i v obou našich domácích zápasech na jaře proti Jihlavě a Vyškovu, stejně tak v Prostějově a na Žižkově. Musíme být vděční, že se atmosféra a počet diváků zvedá, to nás těší,“ dodal Janotka.

Chybět nám budou čtyři hráči. Zranění jsou Michal Vepřek, Jakub Coufal, Denis Kramář a David Jaja. Kubovi Coufalovi se pořád vrací svalové zranění, Michal Vepřek po utkání proti Prostějovu stále laboruje s achilovkou a kotníkem, Denis Kramář má problémy s kyčlí,“ řekl Janotka o zdravotním stavu chybějících hráčů.

Utkání SK Sigma Olomouc B – Slezský FC Opava se bude hrát v neděli 7. dubna od 10:15 na Andrově stadionu. Hlavním rozhodčím bude Marek Bělák, asistovat mu budou Petr Líkař a Jakub Mojžíš.

Další články