• A-tým - ohlas

Saňák: Trápíme se. Dostali jsme laciné branky

  • 6. 4. 2024

Trenér Sigmy Jiří Saňák odpovídal po porážce 2:3 ve Zlíně na otázky novinářů zklamaným hlasem. „Porážka bolí, za mě jsme dostali strašně laciné branky,“ litoval kouč. V závěru sice jeho svěřenci snížili na 2:3, ale nápor přišel pozdě.

Jak moc bolí tato porážka?

Tato porážka bolí opravdu dost. Dostali jsme strašně laciné branky. I když jsme vstoupili na jaře po dlouhé době dobře do zápasu. Do gólu jsme relativně drželi organizaci i kontrolu nad zápasem. Při prvním gólu jsme nechali Slončíkovi hodně prostoru. Druhý gól byl ze standardky, přitom jsme z ní nedostali gól asi dva roky. To domácím hodně pomohlo a o to víc to bolelo. Tyhle věci nás hodně sráží dolů.

Co s ofenzivou? I když jste byli herně lepší, tak žádné velké šance jste neměli, i vaše góly byly tak trochu z ničeho.

Myslím si, že to patří k tomu, že se trochu trápíme. Trochu víc. Někdy to svazuje nohy, musíme se z toho dostat. Takové ty nedohrávky, kdy nám skočí přihrávka, nebo to nezpracujeme. Je potřeba, abychom se ještě víc semkli. Musíme se z toho společně dostat. Dát góly, které třeba nejsou tak hezké. Vstoupit do zápasu tak, že i povedeme, jako to bylo třeba na Baníku.

Do sestavy jste vrátil Vodháněla, který byl tématem po minulém zápase. Jak se vám zamlouval.

Nechci se k tomu už moc vracet. Možná jsem to špatně řekl, nebylo to téma Vodháněl, ani jeho červená karta, ale téma zbytečných žlutých karet. Rozhodně jsem nikoho nepotápěl. Myslím, že dnes byl u gólu na 3:2. V prvním poločase tam měl střelu, pak mohl střílet ještě jednou, kdy ale přihrával Juldovi. Je to hráč, který nám v minulém zápase chyběl.

U prvního gólu jste reklamovali aut?

Ano. Z prvního pohledu jsem byl přesvědčený, že to byl aut. Ale jestli videorozhodčí to viděli jinak, tak jim věřím, asi to tak bylo. V tu chvíli to ale do nás vjelo.

Slončík dal dva góly a na jeden přihrál. Je to teď hráč, na kterého se chystat, když hrajete proti Zlínu?

Všichni asi ví, že je to šikovný hráč a že se mu daří. Nebylo to ale tak, že bychom se chystali jen na něj. Chystali jsme se na celý Zlín, který je poctivý a dává góly. Bohužel nám dnes utekl do třígólového trháku.

Neměl jste chvíli obavy z debaklu?

Byly to tvrdé direkty. Nastoupili jsme do druhého poločasu a hned dostali ze standardky na 2:0. Pak po chybě na 3:0. Chcete to strhnout, ale mohl se stát i mnohem větší průšvih, kdy nás Táda Stoppen podržel při dalších dvou tutovkách. Je to o tom, že chcete s výsledkem něco udělat a ne bránit výsledek 0:3.

Má teď Stoppen pozici jedničky?

To ne. Máca je zraněný, jinak by chytal on. Je ale zraněný s nohou. Tam bychom nic neměnili.

Nedohrál Filip Novák, jak to s ním vypadá po zdravotní stránce?

Nijak, chtěl jsem jen udělat změnu. Nebylo to kvůli té chybě. Chtěl jsem dostat do hry Filipa Uriču, aby tam byl víc náběhový hráč.


Další články