• B-tým - preview

Béčko míří do Příbrami. Na Litavce hraje v pátek od 18 hodin

  • 11. 4. 2024

Už v pátek budou hrát svůj zápas 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté olomouckého B-týmu. Anglický týden odstartují od 18 hodin Na Litavce proti Příbrami.

B-tým Sigmy pokračuje v dobrém startu do jarní části soutěže. V neděli zvítězil gólem Zifčáka z penalty 1:0 nad Opavou a v tabulce F:NL se vyšvihnul na sedmé místo.

Na pozici v tabulce se dobře dívá. Všichni ale dobře víme, že rozhodují body. V tabulce je to hodně natěsno. Důležité pro nás ale je, že jsme v úvodu jarní části posbírali relativně dost bodů, takže se nám dobře dýchá, sezóna ale nekončí. Nesmíme usnout na vavřínech, čekají nás těžké zápasy. Jeden z nich už v pátek proti Příbrami,“ vyhlíží Janotka páteční duel.

Středočeši jsou v tabulce 2. ligy šestí, když doposud posbírali 30 bodů a po zbytek sezóny by se rádi rvali o postup do baráže. Na třetí Táborsko drží pět bodů.

Očekávám velkou fotbalovost. Ve svém středu má Příbram šikovné hráče v čele s Josefem Hušbauerem. Kolem něj se vše točí, je to motor příbramské zálohy, nejkreativnější a nejzkušenější hráč,“ soudí Janotka.

Čtyřiatřicetiletý Hušbauer je jedním ze dvou veteránů v týmu Příbrami. Tím druhým je stejně starý útočník Tomáš Wágner. Jde o jediné dva třicátníky v kádru Středočechů.

V jarní části sezóny zatím Příbram bodovala dvakrát, bez zajímavosti není, že se tak stalo na hřištích soupeřů. Doma totiž prohrála oba své jarní zápasy, s Líšní i Vlašimí padla vždy 0:1. Prohru s Vlašimí odnesl trenér Karel Krajčí, který byl od mužstva odvolán. Jeho pozici převzal Roman Bednář, Krejčího dosavadní asistent. Pod jeh vedením Příbram v minulém kole zvítězila 2:1 na hřišti lídra soutěže Dukly Praha.

Impulz nového trenéra měl svůj efekt. Nemyslím si ale, že by šlo o výraznou změnu, rukopis mají stejný. Roman Bednář už působil v roli asistenta Karla Krejčího, nějakým způsobem navazují na spolupráci, akorát v jiné roli. Tým mají dobře složený, jejich ambicí je, aby se dostali na barážovou pozici,“ soudí Janotka.

Podzimní zápas na Andrově stadionu skončil vítězstvím Sigmy 2:1. Za Hanáky se trefili Štěpán Langer a Jiří Spáčil, až v samotném závěru snižoval za Příbram Vinny Nkwinga.

Utkání FK Příbram – SK Sigma Olomouc B se bude hrát Na Litavce v pátek v 18 hodin. Hlavním rozhodčím bude Tomáš Ulrich, asistovat mu budou Jiří Pečenka a Petr Kotalík.

Stream z utkání bude přenášet web sporttotal.cz. ODKAZ ZDE.

Další články