• A-tým

Vodháněl před Jabloncem: Je to pro nás klíčový zápas

  • 12. 4. 2024

Minulý víkend ve Zlíně zakulatil Jan Vodháněl počet startů v nejvyšší soutěži na rovnou stovku. Radost z toho ale příliš neměl. „Důležitý pro nás byl výsledek. Ten jsme nezvládli,“ řekl. Hanáky čeká v neděli zápas 28. kola FORTUNA:LIGY proti Jablonci. „Klíčový zápas,“ je si vědom Vodháněl s ohledem na postavení obou týmů v tabulce.

Ve Zlíně jsi odehrál 100. ligové utkání. Sleduješ tyhle milníky?

Po utkání jsem to věděl, ale tím, že jsme nevyhráli, tak jsem to nebral na těžkou váhu, protože naším prvotním cíle ve Zlíně byl výsledek. A ten jsme nezvládli.

Z prohry ve Zlíně se musíme otřepat. Jak jste během týdne zaháněli zklamání z výsledku?

Není to lehké. Teď nemáme dobrou sérii. Nedaří se nám výsledkově ani herně. Musíme něco změnit, začít hrát jednoduše a snažit se od toho odrazit dobrým výsledkem na hřišti.

V neděli nás čeká Jablonec. Při pohledu na tabulku je jasné, že půjde o důležitý zápas. Vnímáte to stejně?

Situaci v tabulce sledujeme, stejně tak i to, jak si vedou týmy okolo nás. Propadáme se, ale musíme věřit, že to zlomíme. Proti Jablonci máme ideální možnost. Je to pro nás klíčový zápas.

Co víme o soupeři z Jablonce?

Mají nebezpečné a šikovné kluky, hodně rychlé. Víme, že budou mít nějaké absence, na to se ale nechceme nijak koukat. Bude to hlavně o nás a o tom, jak k zápasu přistoupíme. Musíme to zvládnout.

Věříš, že fanoušci budou na naší straně?

Na hřišti to zase tak moc nevnímáme, nebo alespoň já ne. Snažím se soustředit na fotbal a zápas. Když nám fanoušci pomohou, tak je to vždy jen plus.

Zápas mezi Sigmou a Jabloncem se na Andrově stadionu bude hrát v neděli 14. dubna od 15 hodin.


Další články