• A-tým - preview

Neděle na Andrově stadionu: Sigma bude bojovat proti Jablonci

  • 12. 4. 2024

V předposledním domácím utkání základní části FORTUNA:LIGY hostí olomoučtí fotbalisté tým Jablonce. Severočechy na Andrově stadionu povede legenda Sigmy Radoslav Látal.

Hanáci po třech porážkách v řadě spadli na osmé místo. Jablonec přijíždí do Olomouce v podobném rozpoložení. Také mužstvo trenéra Radoslava Látala, který u týmu působí od začátku probíhající sezóny, prohrálo poslední tři ligové zápasy, v součtu s pohárovým čtvrtfinále proti Plzni padlo dokonce ve čtyřech soutěžních utkáních v řadě. V minulém kole Severočeši nestačili na Baník Ostrava, jemuž před vlastními fanoušky podlehli 2:3. Sigma má na Jablonec k dobru pět bodů.

Co se týče postavení v tabulce a bodového zisku, čeká nás mimořádně důležitý zápas. Všichni si to uvědomujeme. Připravujeme se ale jako vždycky s naprosto nejlepším vědomím, jako na jiné zápasy. V tom se příprava neliší,“ řekl před utkáním trenér Jiří Saňák.

Vzájemný zápas obou týmů, hraný na jablonecké Střelnici na podzim, skončil po remíze 1:1 dělbou bodů, když na branku Štěpánka z 5. minuty odpověděl krátce poté Juliš. Dlouhá léta platilo, že Jablonec nebyl oblíbeným soupeřem olomouckých fotbalistů. To ale v posledních třech sezónách neplatí, Sigma prohrála jediný z pěti zápasů. Na Andrově stadionu dokázala svého nedělního soupeře v posledních dvou zápasech porazit vysokým rozdílem: v srpnu 2021 vyhrála 4:0, v listopadu 2022 svého Jablonec zdolala 3:0.

Radoslav Látal, lodivod Severočechů, není jediným někdejším hráčem, a v tomto případě i bývalým trenérem, Sigmy. Společně s ním se na Hané představí v dresu Jablonce také záložník a odchovanec Olomouce David Houska, či gólman Vilém Fendrich, který kryje záda jedničce týmu Janu Hanušovi. Ten v sezóně nevynechal ještě ani jeden zápas, v šesti duelech udržel čisté konto.

Nejlepším střelcem Látalova týmu je zkušený Jan Chramosta, autor osmi letošních gólů Jablonce. Ligové starty na severu Čech stále sbírá Tomáš Hübschman, který letos v září oslaví již své 43. narozeniny. Pokud nastoupí do zápasu na Andrově stadionu, překoná Pavla Zavadila a stane se druhým nejstarším hráčem, který nastoupil v české lize, hned za stále aktivním Josefem Jindřiškem.

Jablonec má ve svém středu dostatek kvalitních hráčů. Tvoří silný tým a také jsou schopní porazit v podstatě kohokoliv. Jako obvykle se však musíme soustředit především na vlastní výkon. Od něj se vše odvíjí,“ plánuje Saňák

Bilance vzájemných zápasů hovoří ve prospěch Jablonce. Z dosavadních 55 utkání v plných 25 vyhráli právě Severočeši. Sigma zvítězila 15x, stejný počet zápasů skončil nerozhodným výsledkem. Olomoucký odchovanec Martin Doležal je nejlepším střelcem vzájemných utkání. Všech osm branek ale zaznamenal v dresu Jablonce.

Utkání SK Sigma Olomouc – FK Jablonec začne na Andrově stadionu v neděli 14. dubna od 15 hodin. Řídit jej bude Karel Rouček, jemuž budou asistovat Jan Paták a Matěj Cichra. Čtvrtým sudím bude Petr Hocek. K videu zasedne Stanislav Volek s asistentem Ivo Nádvorníkem.

FANZÓNA PŘED ZÁPASEM

Přijďte se na utkání dobře naladit do Fanzóny. V tradičním prostoru mezi jižní a hlavní tribunou na vás bude kromě dobrého občerstvení čekat také spousta zábavy. Vyzkoušet si můžete svoji přesnost na populární střelnici, novinkou od minulého zápasu je Subsoccer. Pro děti bude připravena sladká odměna.

Ve Fanzóně bude rovněž probíhat sbírka na nemocnou Laurinku Košťálovou. Charitativní sbírku pořádá náš partner iniciativa DĚTI DĚTEM. Vyhlášeni budou rovněž nejlepší mládežníci měsíce z naší akademie.

Další články