• B-tým - ohlas

Janotka: Jaro zvládáme skvěle. Kluci si zaslouží vyzdvihnout

  • 12. 4. 2024

Čtvrtou výhru v šestém jarním utkání vybojoval s B-týmem trenér Tomáš Janotka v Příbrami. Hanáci se díky tomu vyhoupli už na 5. místo v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Budu upřímný, tohle jsem nečekal. Kluci si zaslouží vyzdvihnout,“ řekl po výhře nad Příbramí šťastný Janotka.

Výhra 1:0. S výsledkem panuje velká spokojenost, že?

Ano, jsme obrovsky spokojení. V Příbrami se nehraje nikomu lehce. Je to tým, který byl povzbuzen vítězstvím na Dukle a netají se ambicemi, že by se rád dostal na příčky, které zaručují účast v baráži. Z tohohle pohledu je to velmi sladká výhra, zvlášť, když vítězný gól padne takto v závěru. Bylo to pro nás nesmírně pozitivně emotivní.

Zápas byl velmi vyrovnaný, byla to spíše bitva. Proč myslíte, že to tak bylo?

Souhlasím s tím, že byl vyrovnaný. Myslím si, že to bylo hodně soubojové utkání. Příbram hrála jednoduše a přímočaře do útočníku, snažila se usadit se na našem území. Kluci se s tím ale, z hlediska soubojovosti, srovnali. Na počet šancí si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Oni měli dvě velké příležitosti v prvním poločase, my jsme také měli nějaké akce, z nich, kdybychom je lépe vyřešili, jsme mohli skórovat. Nakonec jsme gól dali po šťastné teči v závěru.

Gól dal Jáchym Šíp, byl to pro něj už čtvrtý ve čtvrtém utkání za B-tým. Jak jste spokojen s jeho výkony?

Slova, které mě napadají, jsou produktivita a efektivita. Aktuálně je naším nejlepší střelcem, dal už sedm gólů. Lepí mu to a dokáže zúročit svoji střeleckou aktivitu. Jsme nesmírně šťastní, že dává rozhodující góly.

Druhý zápas v řadě jste udrželi nulu. Do defenzivy pracuje tým velmi dobře.

Trochu to poupravím. Druhý zápas v řadě, ale čtvrtý zápas ze šesti na jaře, což je neskutečné. Kluci si zaslouží obrovský kredit za to, jak dobře brání. Pokud dokážeme poctivě a s nasazením důsledně pracovat. Dokážeme být nepříjemní pro jakoukoliv ofenzivu soupeře tak, abychom ho nepustili jednoduše do šance.

Dnes hrála nová stoperská dvojice. Jak si vedl Mikeš Cahel vedle Adama Dohnálka?

Velmi dobře, musím ho pochválit. Zvládl zápas skvěle, hrál v základní sestavě po dlouhé pauze. Popasoval se s tím výborně. Je pravda, že jsme museli znovu poskládat obrannou čtveřici a stoperskou dvojici. Je důležité, že kluci se odráží od principů naší hry, kterou po nich chceme. V momentu, kdy poctivě plní pokyny, tak jejich výkon má vysoké parametry.

V neúplné tabulce jste pátí, ztrácíte dva body na barážové třetí místo, ale máte dvanáct bodů k dobru na sestupovou. Je to příjemný pohled?

Já jsem realista. Tohle jsem určitě nečekal. Kluci si zaslouží vyzdvihnout za to, jakým způsobem zvládají jarní část. Je skvělé, že jsme si vytvořili takový polštář. Tlak, který na tým v průběhu sezóny byl, je podstatně nižší. Dává nám to šanci dívat se nahoru. To je skvělé!

Proti Kroměříži můžete hrát uvolněněji.

Udržím kluky ve střehu a v pozoru. Absolutně nemáme prostor, abychom z pohledu B-týmu něco podcenili. Do žádného zápasu nejdeme jako favorit. To klukům neustále zdůrazňuji. Zápas proti Kroměříži bude nesmírně těžký. Budeme se soustředit na to, abychom hráli dobře a navázali na výkonnost a výsledkovou sérii. Doma proti Kroměříži budeme chtít potvrdit body z Příbrami, ať to má tu správnou hodnotu.

Další články