• B-tým - ohlas

Klíčový byl zákrok Koutného, věřil jsem v obrat, řekl kouč Janotka

  • 20. 4. 2024

Čtvrtou výhru v řadě zapsalo béčko Sigmy ve druhé nejvyšší soutěži, a tak není divu, že trenér Tomáš Janotka mohl být i po utkání v Líšni spokojen. "Daří se nám, jsme v laufu a nikdo nechce, aby to skončilo. Je ale třeba zůstat nohama na zemi a s pokorou pracovat dál," řekl po obratu z 0:1 na 2:1. Vyzdvihl také brankáře Jana Koutného za klíčový zákrok za stavu 0:1 na začátku druhého poločasu.

Jaké je vaše hodnocení zápasu, ve kterém jste po změně stran otočili skóre?

Bylo to oboustranně kvalitní zápas. Vstup do utkání měla lepší Líšeň a po zásluze šla asi do vedení. Myslím si ale, že jsme byli fotbalovější a silnější v kombinaci v rámci celého zápasu. V prvním poločase jsme měli více ze hry, ale střelecké příležitosti si vytvořily oba týmy. Klukům jsem říkal v poločase, ať jsou trpěliví, že potřebujeme být v kombinaci trochu rychlejší a šance přijdou. Nakonec se to potvrdilo. Zlomovým momentem byl skvělý zákrok Honzy Koutného na brankové čáře. Od té chvíle jsem věřil, že zápas zvládneme. I s ohledem na to, že tým Líšně pak dohrával v deseti.

Honza Koutný naskočil do branky po delším čase. Jak jste byl spokojen s jeho výkonem?

Předvedl skvělý výkon. Ať už z hlediska rozehrávky, řízení mužstva, nebo vyhodnocování situací. Měl lví podíl na našem vítězství tím klíčovým zákrokem za stavu 0:1.

Ve stoperské dvojici znovu hráli mladíci Dohnálek a Cahel.

Celý tým teď jede na vlně. Daří se nám a nikdo nechce, aby to skončilo. Oni dva jsou také důkazem, že celý tým dělá velké pokroky. Podali oba spolehlivý výkon. Bavili jsme se o tom, že by měli potvrdit svoje výkony z předchozího venkovního utkání v Příbrami. Byla tam velká motivace a myslím, že se jim to i podařilo.

Vyrovnávací gól vstřelil krátce po nástupu z lavičky Matěj Hadaš. Jak moc pomáhá, že trenér má možnost sáhnout po kvalitě i na lavičku, přestože se kádr mění a hráči se posouvají i směrem do A-týmu?

Určitě to pomáhá. Myslím si, že se ukazuje, že práce, kterou děláme, dává smysl. Kluci, kteří nastupují ve druhé lize se vyhrají a pokud podávají skvělé výkony opakovaně, tak se mohou dostat i do hledáčku realizačního týmu áčka. Každého posouvá konkurence a není to fráze. Máme tady kvalitní hráče, bez ohledu na to, jestli jsou zrovna v základu nebo na lavičce. Jsou to nesporně kvalitní hráči a v nejednom zápase se potvrdilo, že se rozhoduje po 60. minutě.

Jak to bude se slíbenou odměnou?

Před kluky jsem položil jasnou motivaci, že je v případě úspěchu v Líšni čekají dva dny volna. Program jsem měli náročný a je důležité si na chvíli odpočinout nejen fyzicky, ale i psychicky. Aby pak přišli s energií a zápalem do závěrečné fáze sezóny. Všichni ví, jak se mají chovat (usmívá se).

Jak vysokou metu před sebe stavíte do závěru sezony? Třeba barážové příčky, byť B-tým nahoru jít nemůže?

Takhle stanovenou metu nemáme. Cílem a úspěchem B-týmu ve druhé lize je skončit od 14. místa výš. To všechno je úspěch a samozřejmě připravovat hráče pro A-tým, jak se o tom stále bavíme. To, že se nám teď takhle daří, to je obrovský nadstandard. Jsme v laufu, nikdo nechce, aby to skončilo. Chceme si to maximálně užít, ale zároveň zůstat nohama na zemi a s pokorou pracovat dál.

Další články