• Mládež

Starší žáci druzí na mezinárodním turnaji ve slovenské Skalici

  • 21. 4. 2024

V sobotu 20. dubna se ve Skalici konal třetí ročník Memoriálu Denisa Urbánka, kterého se zúčastnila i patnáctka Sigmy Olomouc. Další účastníci mezinárodního turnaje pocházeli ze Slovenska a Maďarska.

Turnajové zápasy se hrály na 2x20 minut. Hanáci se ve své skupině utkali se Spartakem Trnava, Petržalkou a maďarským Györem. Na úvod turnaje porazili Györ 3:0, následně remizovali s Trnavou, v závěrečném skupinovém utkání pak zvítězili 2:0 nad Petržalkou.

Ve skupině obsadili první místo a zahráli si o celkové prvenství proti Zlatým Moravcům. Po bezbrankové remíze jim podlehli v penaltovém rozstřelu 4:5. Do Olomouce se tak vrátili s druhým místem. Nejlepším hráčem celého turnaje byl vyhlášen náš Šimon Vybíral.

Hodnocení trenéra Davida Čecha:

Mezinárodně obsazený turnaj, který nám nabídl konfrontaci se slovenským a maďarským fotbalem. Tentokrát jsme se celý turnaj mohli opřít o velmi dobrou defenzivu, která nám v posledních utkáních dělala starosti a navíc, až na poslední zápas, jsme byli produktivní i v útoku. Finálový zápas jsme mohli rozhodnout v prvním poločase, kdy jsme měli několik velmi dobrých příležitostí. Penaltový rozstřel pak za stavu 0:0 vyšel lépe Zlatým Moravcům.“

Skupina:

ETO FC Győr – Sigma Olomouc 0:3 (Góly: Bratič, Škop, Marek)

Sigma Olomouc – Spartak Trnava 1:1 (Spala)

Sigma Olomouc – Petržalka 2:0 (Kristek, Spala)

Finále:

Zlaté Moravce – Sigma Olomouc 1:0 po penaltovém rozstřelu.

Konečné pořadí turnaje:

1. FC ViOn Zlaté Moravce U15 (SK)

2. SK Sigma Olomouc U15

3. ETO FC Györ U15 (HU)

4. FK Železiarne Podbrezová U15 (SK)

5. FC Spartak Trnava U15 (SK)

6. UDSE Official Partner BvB Dortmund U15 (HU)

7. FC Petržalka U15 (SK)

8. MFK Skalica U15 (SK)

Další články