• Mládež

Osmnáctka Líšeň porazila, šestnáctka o gól padla

  • 22. 4. 2024

Týmy Sigma Olomouc U18 a U16 odehrály svá další utkání jarní části Moravskoslezské ligy dorostu. Osmnáctka zvítězila nad Líšní 3:1, když už v poločase vedla 3:0 a ve druhém vítězství uhájila. Šestnáctka v první půli prohrávala 0:1, brzy po půli skóre góly Hilberta a Pšenici otočila, ale soupeř přidal taktéž dva góly v rychlém sledu a odvezl si z Hané vítězství.

Osmnáctka hostila v Řepčíně brněnskou Líšeň. Na podzim vyhrála doma Líšeň 1:0, a tak měl tým Petra Kobylíka soupeři co vracet. A se zúčtováním začal rychle. Už ve 2. minutě se po akci ze strany trefil David Drábek. O deset minut později už to bylo o dvě branky. Martin Škoda udržel míč na půli hřiště, poslal do křídla Jakuba Michalíka a učebnicovou akci zakončil po jeho centru na první tyči Kryštof Judas. Škoda pak měl ještě dvě obrovské šance. V první netrefil po brejku ze strany branku a stejně si počínal o chvíli později zblízka, když přestřelil po další výborné nabídce Michalíka. Navýšit skóre se povedlo až ve 39. minutě. Centr Kryštofa Judase poslal na branku Marek Táborský, jehož ránu vyrazil brankář hostí do vlastního hráče a od něj skončil míč v brance, 3:0.

Do druhé půle vstoupila Sigma už bez Michalíka, kterého střídal Foldyna a ve 48. minutě obrana Hanáků zaspala, z křídla nechala utéct Janíka, který zakončil přesně a snížil. Sigma měla šance na navýšení, ale už nebyla v kombinaci tak přesná, a tak střely Foldyny či Škody brankami neskončily. Vzadu Sigma hlídala vedení a už nepustila Líšeň do tutovky, byť ta si vytvořila tlak a snažila se snížit a zdramatizovat utkání. Sigma zvítězila 3:1, v tabulce je druhá za Opavou. Už ve středu hostí ve 23. kole od 15:00 Porubu.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

První poločas byl z naší strany dobrý, bylo tam hodně šancí. Martin Škoda mohl dát sám další dva góly a mohlo to být už rozhodnuté. V první půli se mi náš výkon líbil, až na to finální řešení některých situací, kdy jsme tam mohli určitě dostat do vápna více míčů a mohli jsme mít ještě více šancí. Ale s výsledkem 3:0 jsem byl spokojen. Druhý poločas jsme přestali dostupovat hráče, oni dobře vystřídali. Nám střídání nepomohla. Dostali se do tlaku. Druhý poločas z naší strany nebyl dobrý a určitě bych čekal od střídajících hráčů více.“


SK Sigma Olomouc U18 – SK Líšeň 2019 U19 3:1 (3:0)

Branky: 2. Drábek, 11. Judas, 39. Linger (vl.) – 49. Janík. Rozhodčí: Tomanec – Matulík, Janáček. ŽK: Naprelac, Pavlinec. Diváků: 50.

Sigma: Koleček – Táborský, Ondřej, Holec, Miler - Oříšek (74. Petráš), Vaculík, Drábek, Michalík (46. Foldyna) – Škoda (85. D. Lorenc), Judas (66. Hottek). Trenér: Petr Kobylík.


Šestnáctka hrála v první půli dobrý fotbal, soupeře přehrávala, ale zahazovala šance. Dvakrát se zleva dostal do výborné pozice Maxim Horák, ale netrefil přesně. Tomáš Hilbert pak dokonce nastřelil tyčku líšeňské branky. Soupeř se ubránil a z ojedinělé možnosti skóroval, když se dokázal prosadit z rohového kopu. V poločase tak vedla Líšeň 1:0.

Ve druhé části Hanáci výborně odstartovali. Ukázkové křídelní akce zakončovali v 52. a 54. minutě Tomáš Hilbert a Jiří Pšenica – 2:1 pro Hanáky. Dlouho si však Sigma vedení neužila. Už po minutě hry hráči špatně vystoupili a brněnský celek srovnal na 2:2. V 60. minutě přišla ještě smůla, když centr trefil jednoho z bránících Hanáků do lokte a sudí písknul penaltu, kterou Lišeň proměnila. Sigma pak bojovala dál o srovnání, ale srovnat zápas už se jí nepodařilo. V dalším kole hraje Sigma Olomouc U16 už ve středu doma proti Porubě. Utkání začíná v 17:00.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Nepodali jsme dnes špatný výkon, ale doma musíme takovéto zápasy vyhrávat a už vůbec nemůžeme třikrát inkasovat. V první půli jsme hráli dobře, bohužel jsme neproměnili šance a soupeř z ojedinělé standardce skóroval. Do druhé půle jsme kluky uklidňovali, aby pokračovali v aktivitě a povedlo se nám rychle skóre po pěkných akcích otočit. Pak však přišla nekoncentrovanost po gólu, na což kluky často upozorňujeme, aby si hlídali začátky poločasů nebo právě situace po gólech. A dnes jsme si to nepohlídali. Pak jsme inkasovali z penalty, která byla taková sporná, ale odpískaná. V závěru jsme se snažili vyrovnat, ale už se nám to nepovedlo. V příštím zápase to musíme odčinit.“


SK Sigma Olomouc U16 – SK Líšeň 2019 U17 2:3 (0:1).

Branky: 52. Hilbert, 54. Pšenica – 21. Kolařík, 55. Da Costa, 60. Špaček (pen.)

Rozhodčí: Matulík – Tomanec, Janáček. ŽK: Hilbert, Chytil – Suchomel. Diváků: 69.

Sigma: Hruban – Kaštyl, (81. Liďák) Pavlištík (81. Pazdera), Vyroubal – Skácel, Pšenica, Grepl (61. Vaněk) – Horák (63. Vaněk), Hilbert, Di Cuia (61. Chytil). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články