• Klub

Potvrzeno: Sigma svůj nemovitý majetek prodala výhodně

  • 26. 4. 2024

Vedení klubu bylo v médiích napadeno kvůli údajné nevýhodnosti prodeje několika nemovitostí z let 2015 a 2017. Nesmyslnost a nepodloženost těchto útoků nyní potvrdila renomovaná poradenská společnost Grant Thornton. Ta zhodnotila tři zpochybňované prodeje a u všech potvrdila, že rozhodně nebyly nevýhodné.

Společnost Grant Thornton hodnotila prodej nebytových prostor v roce 2015 a prodeje posilovny a pozemků v roce 2017. Ve všech třech případech je závěr jednoznačný a zcela pozitivní pro SK Sigma Olomouc a. s. Nikde není shledáno pochybení či finanční nevýhodnost pro klub. Jedná se tedy o nezávislé potvrzení nepravdivosti výše uvedených tvrzení.

Společnost Grant Thornton v jednom ze svých závěrů mimo jiné uvádí: „Na základě námi provedené analýzy je patrné, že realizovaná kupní cena je ve všech případech nad horní hranicí závěrů veškerých provedených analýz, a realizovanou cenu tak nelze považovat za podhodnocenou částku.“ Mimo jiné i toto tvrzení jasně ukazuje, že obvinění z podhodnocení majetku jsou nepravdivá a poškozují klub v době, kdy jedná o vstupu strategického investora.

Analýzy společnosti Grant Thornton jsou k dispozici i široké veřejnosti zde:

GT APP_SK Sigma Olomouc_Vyjádření_2017_pozemky

GT APP_SK Sigma Olomouc_Vyjádření_2017_posilovna

GT APP_SK Sigma Olomouc_Vyjádření_2015_nebytové prostory

Společnost Grant Thornton Appraisal services a.s. je součástí celosvětové skupiny Grant Thornton, která působí ve více jak 150 zemích světa. V České republice pak její obrat dosahuje téměř miliardy korun.

Další články