• Mládež

Dorostenci z Plzně body nedovezli

  • 27. 4. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc hráli svoje utkání 24. kola celostátní ligy dorostu v sobotu v Plzni. Devatenáctka hrála dobrý zápas, ale neproměnila řadu šancí. A protože se domácí jednou prosadili, odjela bez bodu. Sedmnáctka prohrávala po půli 0:1, svoje možnosti také nedala, domácí pak vedení navýšili. Sigma snížila Lukou Rozehnalem, ale v závěru ještě jednou inkasovala a byla z toho porážka 1:3.

Devatenáctka chtěla potvrdit formu z posledních duelů, ale v Plzni ji čekal těžký a hlavně tvrdý zápas. Obě ofenzívy se střetávaly s připravenými defenzívami, zápas byl od začátku vyrovnaný a bojovný. Sigmě se v první půli podařilo čtyřikrát vletět do obrany Viktorky povedeným brejkem. Domácí měli šance ze standardek. Sigma hrozila i z dálky, ale šance Proniuka, Huni i Zahradníčka lapil dobře chytající brankář domácích Sutr. Poločas tak skončil 0:0.

Ve druhém poločase měla Sigma další dobré situace po akcích z křídelních prostor, po faulu na Proniuka kopal z 18 metrů přímák Adam Uriča a těsně přestřelil. V 68. minutě přišel propad v bránění, akci Plzně rozjel Panoš, který si dobře zaběhl za obranu Hanáků a Plzeň po dvou posunech ve vápně na zadní tyči zakončila Suchým. Sigma bojovala o srovnání, ale domácí i za cenu žlutých karet a jedné červené karty vedení uhájili a zvítězili 1:0.

V dalším kole hostí Sigma Slovácko, které na jaře posílilo a vyhrálo v tomto kole dokonce 3:1 na hřišti jasného lídra tabulky Sparty Praha. Zápas začíná 4. května v 11:00 v Řepčíně.

Hodnocení trenéra Augustina Chromého:

Klukům jsem po utkání vyčítal jednu věc, a to bylo, že venku nemůžete uspět, pokud neproměníme šance, protože domácí většinou tu jednu urvou. Z mého pohledu to bylo dnes minimálně remízové, protože kluci bojovali, ale Plzeň to v závěru i za cenu několika žlutých a jedné červené uhrála. Bylo to velmi tvrdé utkání, soubojové, ale také kvalitní.“

FC Viktoria Plzeň U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:0 (0:0)

Branka: 68. Suchý.

Rozhodčí: Hrabovský – Pachtová, Špindlerová. ŽK: Sutr, Šustr, Suchý, Honomichl, Toman – Proniuk, Pavlíček, Michalík, Stryk. ČK: 78. Suchý. Diváků: 100.

Sigma: Král – Uriča, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Siegl (83. Judas) – Huňa (80. Michalík), Jalovičor (91. Škoda), Zahradníček (83. Kolařík), Stryk (85. Nguyen) – Proniuk. Trenéři: Augustin Chromý a Jan Krajčovič


Sedmnáctka nezačala v Plzni vůbec dobře. Už ve 4. minutě se pískala penalta pro domácí tým. Obrana Sigmy vyrobila faulu při zdvojení hráče soupeře. Domácí proměnili, Sigmu situace znervóznila a první půlhodinu tahala za kratší konec. Až v poslední čtvrthodině první půle získala hru na svoji stranu a David Remeš měl šanci na srovnání, kterou však neproměnil. V závěru šel ještě sám na gólmana Patrik Přibylka a také nebyl úspěšný, první půli tak Sigma prohrála.

Druhý poločas začali Hanáci aktivněji, měli více ze hry, ale po jedné ztrátě přišel propad hráčů a Plzeň v 72. minutě z brejku navýšila vedení. Olomouc dobře vystřídala, a právě jeden nových hráčů na hřišti Luka Rozehnal v 78. minutě snížil na rozdíl jedné branky. Hosté měli v závěru dvě šance na vyrovnání, nedali a v 90. minutě po kiksu v rozehrávce ještě jednou inkasovali. Z Plzně odjeli po prohře 1:3 s prázdnou.
V dalším kole hraje Sigma U17 v sobotu 4.5. v Řepčíně od 13:15 se Slováckem.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Prvních 30 minut jsme byli málo aktivní, vstup nebyl dobrý, protože penalta byla zbytečná, šli jsme tam moc riskantně. Ve druhé půli jsme se zlepšili, ale výkony některých kluků nebyly optimální. Ale hlavně opět jsme potřebovali na první gól čtyři šance, kdežto soupeř skóroval z první. Toto nás momentálně trápí, slabší produktivita, na góly se strašně nadřeme. V dalším kole máme doma Slovácko, kde to musíme odčinit.“

Viktoria Plzeň U17 – SK Sigma Olomouc U17 3:1 (1:0)

Branky: 4. Novák (pen.), 72. a 90. Šádek – 78. Rozehnal.

Rozhodčí: Pachtová – Hrabovský, Špindlerová. ŽK: Büchner - Pávek, Riedl, Glos. Diváků: 60.

Sigma: Ulenfeld – Skopal, Pávek, Beran, Glos – Riedl (78. Synevych), Andrle, Činčara (46. Příkazský) – Remeš (67. D. Lorenc), Capka (67. Rozehnal), Přibylka (78. Luběna). Trenér: Michal Kovář.

Další články