• Mládež

Patnáctka prohrála s Vítkovicemi, čtrnáctka zvítězila 2:1

  • 28. 4. 2024

V sobotu hostily týmy starších žáků Sigmy v Řepčíně hráče Vítkovic. Nejprve šly do akce týmy do patnácti let. Zápas skončil prohrou Sigmy 0:1. Nad Vítkovicemi následně dokázala zvítězit kategorie U14, která vyhrála 2:1.

Patnáctka s Vítkovicemi prohrála nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. O vítězství ostravského týmu rozhodl z první větší šance ve 32. minutě Mezei. Navzdory herní převaze nenalezli Hanáci recept na vítkovickou defenzivu a prohráli 0:1. V neděli 5. května patnáctka hostí od 10:30 v Řepčíně tým Jihlavy.

Hodnocení trenéra Davida Čecha:

V úvodu utkání jsme kontrolovali hru, měli šanci, šli jsme i sami na branku, ale skóre po nepřesně odvráceném míči otevřel prakticky z první větší šance soupeř. Do konce poločasu jsme už nevyrovnali a v závěru ještě přestřelili odkrytou branku. Ve druhé půli pokračovala dál herní převaha, ale kvalita v dohrávání situací i v rychlosti přechodu do útoku dnes byla slabá. Soupeř hrozil do naší otevřené obrany nicméně jsme i přes závěrečný tlak branku nevstřelili.“

SK Sigma Olomouc U15 – MFK Vítkovice U15 0:1 (0:1)

Branka: 32. Mezei.

Rozhodčí: Dorušák – Ječmeň, Molata. ŽK: Mechl, Antonín. Diváků: 55.

Sigma: Spala - Wencl, Petr, Klanica, Kuneta - Škop, Bratic (69. Vláčil) - Filo (41. Uhřík), Kristek, Marek. Trenér: David Čech.


Čtrnáctka nad Vítkovicemi zvítězila 2:1. Skóre zápasu otevřel ve 28. minutě Novosad. Navýšení náskoku přišlo až v 72. minutě zásluhou Podivinského. Hosté ještě závěr zdramatizovali, když tři minuty před koncem snížil Vokůrka. Nakonec ale Hanáci náskok udrželi a připsali si tři body. V příštím kole hostí Sigma Jihlavu. Kategorie U14 budou v Řepčíně hrát v neděli 5. května od 12:45.

Hodnocení trenéra Tomáše Bilíka:

Do utkání jsme vstoupili velice aktivně, ale z několika příležitostí se nám branka vstřelit nepodařila. Naopak soupeř hrozil nebezpečnými rychlými protiútoky, které mohly skončit gólem v naší sítí. I to se ale nestalo, a tak první gól přišel až ve 28. minutě z kopačky Novosada. Koncem první půle jsme si ještě vypracovali brankové příležitosti, i tak však skóre zůstalo 1:0.“

Ve druhém poločase jsme převážně útočili my, ale navýšení přišlo až v 72. minutě, kdy hezkou akci dohrál Honza Podivinský. Poté přešel soupeř do vysokého postavení a my začali mít problémy při rozehrávce. Po jedné z chyb pak přišlo i snížení, nicméně další branka už ani na jedné straně nepadla a my tak uhájili těsné vedení.“

SK Sigma Olomouc U14 – MFK Vítkovice U14 2:1 (1:0)

Branky: 28. Novosad, 72. Podivinský – 77. Vokůrka.

Rozhodčí: Ječmeň – Dorušák, Molata. ŽK: bez karet. Diváků: 45.

Sigma: Vondrus, Šléška – Uhlík, Uhřík, Vejvoda, Zavíral, Nádeníček, Novosad, Rak, Kobylík, Žižka, Hradílek, Fojtách, Škurek, Podivinský, Bielikh. Trenér: Tomáš Bilík.

Další články