• A-tým - ohlas

První gól? Mohlo to být hezčí, řekl Jáchym Šíp. Děkoval Pospíšilovi za centr

  • 28. 4. 2024

Jedním z pozitiv nevydařeného utkání proti Spartě byl Jáchym Šíp. Odchovanec Sigmy vstřelil svoji premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. V 75. minutě hlavou po krásném centru Pospíšila snižoval na konečných 1:4. „Mohlo to být hezčí, pořád je to ale moje první branka,“ řekl střelec po utkání.

Gratulace k první brance. Velkou radost z ní asi ale nemáš, že?

Děkuji moc. Nemám z ní takovou radost, to je pravda. Kdyby to bylo na 1:1, emoce by byly asi jiné. Pořád je to ale první ligová branka, byť na 1:4. Mohlo to být hezčí.“

Nejsi úplně hlavičkář. Skvělý centr od Pospy?

Ano. Děkoval jsem mu a říkal, že už to stačilo jen uklidit a netrefit gólmana. Byl to skvělý centr. I v béčku už jsem nějaký gól hlavou dal. Teď mi to tam padá vším možným.

Rychle jsi sahal po míči. Vypadalo to, jako bys chtěl s výsledkem ještě něco udělat. Věřil jsi? Byl jsi tak pozitivně naladěný?

Určitě. Je blbost jít se radovat někam k rohu, když prohráváme 1:4. Ale vždy nějaká naděje je. Kdyby padl rychle na 2:4, dalo by se s tím třeba ještě něco udělat. Nikdy to nesmíme vzdát.

Atmosféra byla dnes skvělá. Vypadalo to ale, že hrajete venkovní zápas. Nebylo to na vás moc?

Určitě ne. Prostředí bylo neskutečné. Pro tohle fotbal děláme. Musím pochválit ale i naše fanoušky, kteří rovněž udělali skvělou kulisu. Byť to dopadlo 1:4, díky té atmosféře jsem si zápas celkem užil. Pomohlo to hodně. Kéž by to bylo každý zápas.

Poprvé jsi byl do kádru áčka zařazen už v 17 letech. Pořád se ti ale nedaří se v nejvyšší soutěži prosadit. Jak to vidíš?

To nevím, čím to bylo. Teď je to snad na dobré vlně. Mohla by pomoct moje povedená šňůra v béčku. Padá mi tam hodně gólů. Všichni říkají, že někdy je to rychlé. Povedou se tři, čtyři zápasy a jsi v áčku. Teď se to podařilo, snad se bude dařit dál.

Teď je asi trochu větší radost hrát za béčko.

B-tým vyhrává, to je super. Pod trenérem Janotkou je to dobré. Tohle jsou ale ligové zápasy, všichni se chceme neustále posouvat výš. Je to první liga, to je něco úplně jiného.

Co říkáš na výkon Sparty? Zaslouženě vede ligu? V čem vás nejvíce předčila?

Byl to úplně jiný zápas, než před týdnem na Slavii, kde soupeř více držel míč. Teď jsme i my celkem hráli. Sparta nás nejvíce předčila v koncovce. Minulý týden dala Slavia jen dva góly, jeden z toho ještě navíc takový zvláštní. Toto dělá strašně moc, když soupeř dá čtyři góly. To se pak zápas špatně otáčí.

S jakými úkoly jsi šel na hřiště? A ještě bych se chtěl zeptat na zákroky, které na tebe byly ve vápně. Chtěl sis jít pro penaltu?

No, v tom druhém případě bych řekl, že si hráč Sparty kryl míč a kopl do mě. Ale nevím, no, jestli by se to dalo obhájit na penaltu. Šel jsem na hřiště s tím, že musím nabíhat za obranu a vlastně pořád běhat. Doufám, že jsem to do naší hry vnesl, ale to musí zhodnotit trenér.

Pořád máte o co hrát. S čím půjdete do nadstavby?

Hrajeme proti Hradci, dá se říct, že hrajeme pořád o poháry. Můžeme se stále dostat do Konferenční ligy, což by bylo krásné. Je před námi ale velká cesta. Spartu musíme hodit za hlavu a soustředit se jen na tohle.

Další články