• Ženy

Ženy na FC Praha nestačily a prohrály 1:5

  • 29. 4. 2024

Prohrou na půdě lídra 2. ligy vstoupily olomoucké ženy do nadstavbové části. Na půdě FC Praha padly vysoko 1:5.

Hanačky měly v paměti prohru 2:7 s FC Praha, starou jen čtrnáct dnů. V úvodním utkání nadstavby proti lídrovi soutěže chtěly vycházet ze zabezpečené obrany. Ale už ve 12. minuty šlo domácí družstvo do vedení. To pak navýšilo z pokutového kopu a poločas tak byl 2:0 pro FC Praha.

Pět minut po změně stran se krásnou střelou pod horní tyč podařilo Lucii Kotalové snížit na rozdíl jediného gólu. Poté ale přišly dva slepené góly domácích v rozmezí pár minut a bylo o výsledku rozhodnuto. Hanačky následně inkasovaly ještě jednou a na půdě FC Praha prohrály 1:5.

V sobotu 4. května od 11. hodiny hostí v Kožušanech Líšeň. Brňanky ve svém úvodním vystoupení rovněž prohrály. I ony podlehly Spartě „B“ vysoko 1:5.


Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Proti FC Praha jsme trochu pozměnili rozestavení, což nám určitě prospěli. Hráli jsme více ze zabezpečené obrany. Bohužel, už ve 12. minutě došlo k nezachycení náběhu ze středu a situace skončila gólem v naší síti. Druhý gól padl z penalty a do šaten se tak šlo za stavu 0:2. O přestávce jsme si řekli, že nic není ztraceno a budeme bojovat. Tato snaha se nám odměnila krásným gólem Kotalové pod horní tyč. Ale dvě krásné vypracované akce domácích, po nichž Praha vedla už 4:1, nás stály lepší výsledek. Musím podotknout, že skóre úplně neodpovídá předvedené hře. Holky bojovaly a nechaly na hřišti úplně všechno. Musím je za to pochválit. Teď už se musíme soustředit na domácí zápas proti Líšni, s níž si to rozdáme o třetí místo, což je náš cíl.


FC Praha Ž – SK Sigma Olomouc Ž 5:1 (2:0)

Branka Sigmy: 50. Kotalová.

Rozhodčí: Marušinová – Strnadová, Vitásková. ŽK: Dvorská, Harbichová – Ka. Hegrová. Diváků: 40.

Sigma: Schovajsová – Štěpánová, Ka. Hegrová, Kr. Hegrová, Kvapilová (66. Radičová), Kotalová (71. Pinkavová), Baštincová, Planičková, Barošová, Rédová, Veselá. Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články