• Ženy

B-tým žen prohrál v Uherském Brodě. Žákyně nestačily na Slovácko

  • 29. 4. 2024

Béčko žen hrálo o víkendu v Uherském Brodě, kde prohrálo 1:2. Na Slovácku hrály naše žákyně. Přípravka hostila turnaj v Nedvězí.

Ženy B

Hanačky hrály v Uherském Brodě. Od 20. minuty gólem Ivanové prohrávaly, ale v poslední minutě první půle po rohovém kopu dokázaly srovnat. Domácí hráčky se znovu do vedení dostaly zásluhou trefy Fojtíkové z 57. minuty. Další gól už nepadl, a tak B-tým Sigmy prohrál v Uherském Brodě 1:2. Hanačky jsou v tabulce soutěže třetí.

Hodnocení trenéra Tomáše Karala:

Do úvodu zápasu jsme vstoupili aktivně, v první dvacetiminutovce jsme soupeře přehrávali a vytvořili si 3 jasné gólové šance. Bohužel nás stále trápí produktivita a zaúřadovalo pravidlo "nedáš dostaneš". Ve 20. minutě inkasujeme střelou po rohovém kopu z dobrých 20 m pod břevno. Po vstřeleném gólu začíná být soupeř aktivnější a náš tlak z úvodu zápasu mizí. Ve 45.minutě srovnáváme gólem z rohového kopu a jdeme do šaten za stavu 1:1.“

Byť jsme chtěli na soupeře v 2. poločase vletět, bohužel se stal pravý opak. Nadále pokračovaly nepřesné nahrávky, laciné ztráty a soupeř nás začal tlačit. V 57. minutě po špatně dostoupené hráčce po autovém vhazování jsme potrestáni za chybu ve vápně a míč zapadá k zadní tyči. I přes přeskládání sestavy a snaze hrát totální fotbal na 3 útočníky se nám v závěru utkání již nepodařilo zápas otočit.

Bohužel jsme v tomto zápase nepředvedli týmovou bojovnost z předchozích zápasů a v kombinaci se zbytečnými chybami ztrácíme v Uherském Brodě již podruhé v této sezóně plný počet bodů.“

ČSK Uherský Brod Ž – SK Sigma Olomouc Ž B 2:1 (1:1)

Branky: 20. Ivanová, 57. Fojtíková – 45. Ošťádalová.

Rozhodčí: Kotačka – Schnürmacher, Vacula. ŽK: Kollertová. Diváků: 43.

Sigma: Fojtíková – Hanáčková, Konečná, Zbořilová, Bartošáková – Coufalová, Illéšová, Novotná, Navrátilová, Kollertová – Janků. Trenér: Tomáš Karal.


Starší žákyně (WU15):

Žákyně hrály se Slováckem. V utkání starších žákyň se dlouho hrálo bez branek. Až v rozmezí 35. a 37. minuty domácí hráčky otevřely skóre zápasu. Po změně stran zvýšila v 57. minutě Hamáčková na 3:0, což byl i konečný výsledek. Hanačky jsou v tabulce své soutěže osmé.

Hodnocení trenéra Ondřeje Matyse:

Tento víkend jsme vycestovali do Uherského Hradiště k jednomu z kvalitních týmů naší soutěže. Odjížděli jsme oslabeni o několik důležitých hraček, které buď onemocněly, nebo se zranily.“

Do zápasu jsme šli s cílem mít pevnou obranu a zkusit si vypracovat nějakou šanci z protiútoků. Soupeř od začátku ukazoval svoji dominanci na míči a příliš času nám s ním nedopřál. Naše obrana však fungovala velmi dobře a dokázala většinu času úspěšně bojovat proti soupeři.“

Odjeli jsme s porážkou 3:0, kterou vzhledem k počtu chybějících hráček a kvalitě soupeře bereme. Do dalších zápasů chceme přenést kvalitní obranu a zlepšit naši mezihru a útok.“

1.FC Slovácko WU15 – SK Sigma Olomouc WU15 3:0 (2:0)

Branky: 35. Lesová, 37. Tománková, 57. Hamšíková.

Rozhodčí: Huráb. ŽK: bez karet. Diváků: 22.

Sigma: Faltusová – Frantík, Černá, Čočková, Gavendová, Sušilová, Konečná, Horáková, Šípková, Vargová, Mutinová, Mišová, Dorazilová, Spáčilová, Pazderová, Minářová. Trenér: Ondřej Matys.

Mladší žákyně (WU13)

Mladší žákyně uhrály na Slovácku bezbrankový první poločas. V tom druhém ale postupně pětkrát inkasovaly a prohrály 0:5.

Hodnocení trenéra Davida Vyroubala:

Dnes jsme se utkali se suverénním lídrem soutěže, kterého jsme chtěli potrápit. Bohužel nám v týdnu vypadly postupně 3 hráčky základní sestavy a protože i tým WU15 jel pouze v 11, tak 5 hráček hrálo před zápasem ještě za starší kategorii. Přesto se nám podařilo uhrát první půli bez branek, ale po změně stran už holkám rychle docházely síly, a výsledkem bylo postupně pět inkasovaných branek. Směrem dopředu jsme toho dnes bohužel moc fotbalového nepředvedli. Dívkám opět nelze upřít bojovnost a nasazení, ale to dnes na tak kvalitního soupeře, který měl navíc skoro celý tým o rok starší, nestačilo.

1.FC Slovácko WU15 – SK Sigma Olomouc WU15 5:0 (0:0)

Branky: 37. a 50. Bučková, 39. Lesová, 61. Bilíková, 70. Kuňáková.

Rozhodčí: Huráb. ŽK: bez karet. Diváků: 22.

Sigma: Jandová – Minářová, Vaculíková, Huňatová, Vyroubalová, Mutinová, Pazderová, Trnková, Dočekalová, Šalamounová, Dorazilová, Kauerová, Jurníčková, Spáčilová. Trenér: David Vyroubal.

Starší přípravka (WU11)

Dívky ze starší přípravky hostily na domácí půdě v Nedvězí turnaj, na kterém postupně porazily Nové Sady, Olešnici u Bouzova a Doloplazy.

Tento víkend hostila děvčata soupeře na domácí půdě v Nedvězí. Do prvního zápasu nastoupily holky proti týmu FK Nové Sady. Vytvořily si spoustu gólových příležitostí a soupeři odskočily na výsledek 3:0. V závěru utkání jsme trošku povolili a proto konečný výsledek 3:2. V druhém zápase jsme se utkali s 1.FC Olešnice u Bouzova. Holky předvedly výborné kombinace a zasloužily si výsledek 6:2. Poslední zápas se holky utkaly se Sokolem Doloplazy a vyhrály 11:0. Je potřeba naše svěřenkyně jednu vedle druhé pochválit. Dokázaly prolomit naše střelecké trápení a přenesly naučené dovednosti a kombinační hru do zápasů. Byla na nich vidět radost ze hry a to je pro nás trenéry největší odměna.

Sestava: Vyhlídalová, Zemanová, Zemanová, Juroková, Šlotířová, Večeřová, Augustinová, Pěničková, Terrichová, Šlichtová, Skácelová. Trenéři: Lukáš Mrakava a Veronika Holcová.

Další články