• Ženy

Dva góly Veselé dovedly Hanačky k vítězství. Sigma porazila Líšeň 2:1

  • 4. 5. 2024

Olomoucké fotbalistky zdolaly ve druhém utkání nadstavbové skupiny o postup do nejvyšší soutěže hráčky Líšně 2:1. O svém vítězství rozhodly už v první půli, kdy se dvakrát trefila Natálie Veselá. Hanačkám se díky výhře podařilo Brňanky bodově dorovnat.

První úder Sigmy přišel už po pěti minutách. Silnou stránkou svěřenkyň trenéra Nedvěda jsou standardní situace a i tentokrát z jedné takové padl gól. Po centru ze strany dokázala hlavou skórovat Natálie Veselá a bylo to 1:0 pro Sigmu.

Další trefu si Veselá nechala na 37. minutu, kdy využila chybné rozehrávky obránkyně Líšně a míč po zemi uklidila přesně k tyči. Hrozila i Líšeň, která měla několik střel zpoza šestnáctky, ty však postrádaly větší přesnost. Do kabin si tak Hanačky odnášely dvoubrankové vedení.

Po změně stran se fotbalovost z kopaček obou soupeřů vytratila, bojovalo se spíše ve středu pole. Líšeň snížila až ve druhé minutě nastavení, kdy po závaru před brankou Sigmy doklepla míč do sítě Komárková. Ihned poté ale následoval závěrečný hvizd a tak Hanačky mohly slavit výhru.

Sigma díky výhře 2:1 Líšeň, s níž bojuje o třetí místo, v tabulce bodově dorovnala. Oba soupeři mají 22 bodů. V příštím kole Hanačky jedou do Prahy, kde se střetnou s B-týmem Sparty. Líšeň hostí FC Praha.


Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Zápas hodnotím velice pozitivně. Holky ukázaly kvalitu, přenesly si do zápasu výkon, který předvedly minulý víkend proti FC Praha, byť tam se nám výkon nesešel s dobrým výsledkem. Dnes musím holky obrovsky pochválit, protože makaly od první do poslední chvíle a nenechaly si vítězství ujít.


SK Sigma Olomouc Ž – SK Líšeň 2019 Ž 2:1 (2:0)

Branky: 5. a 37. Veselá – 90.+2 Komárková

Rozhodčí: Buchtová – Šabacká, Mikuláštiková. ŽK: Kotalová – Komárková. Diváků: 70.

Sigma: Beránková – Štěpánová, Ka. Hegrová, Kr. Hegrová, Kvapilová, Kotalová, Baštincová (67. Pinkavová), Planičková, Radičová (70. Konečná), Rédová, Veselá (82. Dostalíková). Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články