• B-tým - ohlas

Mikulenka: Zisk tří bodů a posun na třetí místo? Velká spokojenost

  • 5. 5. 2024

Autorem jediného, a tudíž i vítězného gólu v utkání proti Táborsku byl Matěj Mikulenka. Dvacetiletý ofenzivní hráč po utkání přiznal, že momentálně zažívá asi nejlepší fotbalové období. „Zápas byl náročný. Byli jsme připraveni na to, že Táborsko je velice výborný tým. Věděli jsme, že má velkou sílu v ofenzivě. V defenzivě mělo nějaké mezírky, které jsme chtěli využít, což se nám povedlo. I když jsme vyhráli jen 1:0, získali jsme důležité tři body do tabulky a posunuli se na třetí místo, takže spokojenost,“ zhodnotil zápas Mikulenka.

Dal jsi gól po pěkné akci.

Spáča mi dal míč, já jsem ho ale nestihl, tak jsem si říkal, že musím zabrat zpátky. Naštěstí jsem ho vybojoval. Otevřela se mi tam cesta, tak jsem to vzal na sebe. Někdy mi bylo vytýkáno, že podobné akce málo beru na sebe, většinou totiž nahrávám. Tak jsem to teď vzal na sebe a vyšlo to. Byl z toho gól.

Nebyla to ani žádná velká rána.

Skákalo to tam. Byla to taková žabka, takže dobrý.“

Jako mančaft jedete na vítězné vlně. Jaká je atmosféra uvnitř týmu?

Prožíváme asi nejlepší období za dobu, co jsem v Sigmě. V dubnu jsme neprohráli ani jeden zápas, v květnu nám to dobře začalo. Jsme spokojení, na tréninky se nám chodí skvěle, atmosféra je vynikající. Nemám si na co stěžovat.

Často za vás nastupují mladí hráči, dorostenci, a vůbec se neztratí. Jak jim pomáháte?

Jsou v týmu i starší hráči, kteří jim pomáhají. Když přijdou do týmu mladí, tak si je vezmeme k sobě, vysvětlíme jim, co potřebujeme, aby hráli. To nám vychází. To samé platí, i když někdo přijde z áčka. V tomhle ohledu to máme dobré.

Samozřejmě i trenér je toho součástí a má v tom velkou roli. Drží tým ze všech nejvíc. Pod ním máme skvělé výsledky, patří mu velký dík.

Proč nechodíš tolik do zakončení? V dorostu tě tohle zdobilo.

Asi se ještě sžívám s druhou ligou. Teď už se ale cítím daleko lépe, než na podzim, více si věřím a beru to více na sebe. A vyplácí se to, asi budu takto kličkovat častěji.

Do konce sezóny zbývají čtyři kola. Jaký máte cíl?

Chtěli bychom být do třetího místa. I výsledky ostatních týmů nám nahrávají, Vyškov dnes prohrál na Žižkově. Chybí nám bod na druhé místo. Cítíme touhu dostat se výš.

Do jara jste šli s tím, že jdete bojovat o udržení, nakonec jste čtyři kola před koncem třetí. To je až neuvěřitelný příběh. Jak to berete?

Myslím, že jsme měli dobré soustředění v Turecku. V tom je klíč. Hráli jsme těžké zápasy proti kvalitním soupeřům. Dobrá konfrontace je základ. Příprava byla nadstandardní, dařil se nám i herní projev. Na to jsme navázali v sezóně. Velký dík patří vedení a dalším, kteří se o naše soustředění zasloužili.

Další články