• A-tým - ohlas

Zorvan: Dostali jsme zbytečné góly. Do odvety je to komplikace, nic ale nebalíme

  • 5. 5. 2024

Filip Zorvan začal zápas proti Hradci Králové na lavičce, ale ještě v první půli musel vystřídat zraněného Jana Vodháněla. Hanáci zápas v Malšovické aréně nezvládli a prohráli 1:3. „Do odvety je to komplikace,“ řekl Zorvan po skončení duelu.

Byl nezvládnutý konec prvního poločasu klíčem k dnešnímu výsledku?

Rozhodně. Víme, že play off systém je o gólech. My jsme dostali dva zbytečné, což si myslím, že je velké ovlivnění dvojzápasu a velká komplikace, která se stala.

Ty jsi u jednoho byl. Šlo o nedorozumění s Denisem Ventúrou?

Asi. Dával jsem to na střed Denisovi, v hlavě jsem měl to, že se vytáhl druhý stoper, který to posune Chvátymu. Asi jsme se špatně domluvili, Denis chtěl jít spíše do narážečky. Obránce to přečetl a vypíchl to. Šlo o nedorozumění, každý jsme měli jinou myšlenku.

Jak těžká bude odveta? Co do ní bude nutné změnit? Potřebujete vyhrát o dva góly.

Odveta bude hodně těžká. Viděli jsme sílu Hradce, který byl hodně organizovaný. Těžko se do nich dostávalo. I když vedli o dva góly, neměli jsme žádný velký tlak ani příležitosti. Hradec to dokázal dobře zavřít. Určitě to nebalíme, klíčové ale bude, abychom dali brzký gól. Nebo abychom hlavně dali první gól my. Pak už se může stát všechno, první gól a čas, kdy padne, to v odvetě rozhodne.

Vypadalo to, že jste se v první půli soustředili na to, abyste neinkasovali. Měli jste takové pokyny?

Úplně ne. Věděli jsme ale, že další gól už si nemůžeme dovolit nechat dát. I když tam byly nějaké náznaky. Jeli jsme do Hradce s tím, že zahustíme prostor a nebudeme chtít dostat gól. Věděli jsme, že ideální bude, abychom první gól dali a pak vyráželi do kontrů. Polovina tohoto plánu se stala. První gól jsme dali, pak ale po našich chybách Hradec otočil. Všem gólům se dalo zabránit. Hradec si vítězství zasloužil více, to je pravda, my jsme mu to ale ulehčili.

Ty jsi chválil Hradec. Je jiný, než pod panem Kotalem?

Myslím, že teď jsou více nebezpeční směrem dopředu. Mají výstavbu a větší rotaci. Vašek Pilař si více odskakuje do středu. Připravovali jsme se na to, v utkání to ale vždy vyplyne tak, že rychlé přesuny jsou. Ve druhém poločase jsme si nedokázali poradit s tím, kdy vystoupit na jejich halvbeka, nebo krajního stopera, který se vysunul výše. Musím pochválit Hradec za to, jak byl dobře organizovaný. Věděl, co chce hrát.

Pozitivem je gól Jáchyma Šípa. Byl to záměr chodit za stopery?

Naším záměrem bylo, že jeden bude chodit spíše pro, druhý za stopery. Takové zakončení jsem ale od Jáchyma neočekával, bylo to geniální. Chtěl bych mu poblahopřát. Jen ať v tom pokračuje a gólů přibývá více.

Další články