• Ostatní

Devatenáctka odstartovala přípravu, s trenéry Coufalem a Sedláčkem

  • 10. 7. 2014

Přípravu na novou sezonu dnes odstartoval tým SK Sigma Olomouc U 19. Devatenáctku povede jako hlavní trenér Michal Coufal, asistovat mu bude Roman Sedláček, legendární útočník SK Sigma.

Na prvním tréninku devatenáctky se sešlo šestadvacet hráčů plus dva brankáři. „Na zkoušku tady máme jednoho Řeka, vypadal na prvním zahajovacím tréninku solidně. Na úvodním tréninku si hráči dali miniturnaj mezi sebou, odpoledne hrajeme proti diviznímu Hodonínu,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Michal Coufal. „V sobotu a ve středu máme na programu dvojzápasy, potom kádr zúžíme přibližně na dvacet hráčů do pole plus dva brankáři. Pak do konce prázdnin ještě zřejmě o další dva,“ uvedl Coufal.

Devatenáctku čeká dlouhá sezona, počet účastníků celostátní ligy dorostu zůstává vysoký, takže soutěž má dvaačtyřicet kol. Začíná na konci července a končí na začátku prosince. „Příprava není klasická, v podstatě bude probíhat celé prázdniny, protože kluci mají volno a můžou kdykoliv trénovat dvoufázově. V tom nevidím žádný problém,“ podotkl Coufal.

U devatenáctky SK Sigma Olomouc bude v pozici asistenta trenéra Roman Sedláček, legendární útočník našeho klubu. Sedláček v SK Sigma už několik sezon vedl specializované tréninky pro útočníky, nyní se do klubu vrací jako stálý trenér. „Vrátil jsem se tam, kde jsem prožil nejlepší fotbalová léta. Nová práce určitě bude zajímavá, těším se na to,“ řekl Sedláček.



Dosud Roman trénoval jen týmy v kategorii mužů, nyní se přesunul ke starším dorostencům. „Určitě to bude trošku jiná práce. Ale těším se na to. Kluky trošku znám, protože útočníky jsem tady trénoval. Jsou to, dá se říct, velmi talentovaní kluci, jejich kvalita bude jistě vysoká. Ale bude jen na nich, jak pochopí naši filosofii. Jistě se ale budou chtít zlepšovat, takže se na tu práci těším,“ podotkl Sedláček.

A jestli se budou zlepšovat útočníci, když je povede útočná legenda olomouckého fotbalu? „Musíme věřit. Protože útočník to musí mít v sobě, tam se to dá opravdu jen trošičku posouvat. Ale jsou tady šikovní útočníci, mají obrovské předpoklady. Dnes je trend jasný, prosazují se silní rychlí hráči. A ti tady jsou. Takže věřím, že je zase posuneme trošičku výš,“ řekl Sedláček.

Program přípravy SK Sigma U 19
10. července: SK Sigma Olomouc U 19 – Hodonín (hř. Řepčín, 17.30)
12. července: SK Sigma Olomouc U 19 – Senica (hř. Dolany, 10.30), Mohelnice – SK Sigma Olomouc U 19 (hř. Moravičany, 15.00)
16. července: SK Sigma Olomouc U 19 – Senec (11.00, hř. Řepčín ?), Šternberk – SK Sigma Olomouc U 19 (17.00)
19. – 20. července: turnaj Plzeň
23. července: Nové Sady – SK Sigma Olomouc U 19 (17.00)

Další články