• Ostatní

Milan Máčala je členem představenstva SK Sigma Olomouc

  • 30. 6. 2016

V úvodu tohoto týdne se postupně uskutečnily Valná hromada SK Sigma Olomouc a. s., zasedání dozorčí rady společnosti a také představenstva klubu. Ve složení představenstva došlo ke změně. Ze zdravotních důvodů odstoupil z představenstva Josef Lébr, novým členem představenstva se stal Milan Máčala, zkušený fotbalový trenér, který kariéru začínal právě v našem klubu.

Výstup ze všech zasedání je následující – cílem prvního týmu pro novou sezonu je postup zpět do nejvyšší soutěže, žádné další prodeje hráčů z kádru již nejsou v plánu, to by bylo možné pouze v případě výjimečné a mimořádné nabídky. Naopak sportovní vedení pracuje na potřebném doplnění mužstva, do klubu již přišel na přestup záložník Martin Sladký.

Z představenstva SK Sigma Olomouc a. s. ze zdravotních důvodů odstoupil Josef Lébr. Novým členem se stal Milan Máčala, bývalý hráč a trenér SK Sigma, který v posledních desetiletích působil v zahraničí. Od pana Máčaly si slibujeme pomoc na sportovním a trenérském úseku.

Místopředsedy představenstva jsou Petr Konečný a Miroslav Koutek. Představenstvo nyní pracuje v tomto složení: místopředseda Mgr. Ing. Petr Konečný, místopředseda Miroslav Koutek, JUDr. Martin Major, Milan Máčala, Ladislav Minář, Bc. Miroslav Petřík.

Kdo je Milan Máčala
Milan Máčala se narodil 4. července 1943. V SK Sigma Olomouc coby hráč působil v sedmdesátých letech (1971-1976), pak byl trenérem našich týmů (1976-1981). V letech 1990–1993 vedl národní tým, v letech 1989 a 1990 byl vyhlášen trenérem roku. Kromě české reprezentace trénoval národní týmy Kuvajtu, Spojených arabských emirátů, Saúdské Arábie, Ománu a Bahrajnu. Kromě SK Sigma trénoval v těchto klubech: SK Slavia Praha, AEK Larnaca, FC Baník Ostrava, Kazma SC, Al Nasr, Al Ain FC, Al Ahli SC.

Další články