• A-tým - preview

Sigma v sobotu vyzve Pardubice. Zápas začne na Andrově stadionu v 15 hodin

  • 29. 3. 2024

Do konce základní části FORTUNA:LIGY zbývá už pouze pět zápasů. Ve 26. kole budou fotbalisté Sigmy hostit tým Pardubic. Zápas na Andrově stadionu začne v 15 hodin.

V reprezentační pauze jsme kvalitně potrénovali. Měli jsme výhodu, že až na Tádu Stoppena a Filipa Uriču jsme měli kádr pohromadě. V prvním týdnu to byl hlavně kondiční rozvoj s herními prvky, druhý týden už byl klasický před mistrovským zápasem,“ řekl zhodnotil trenér Jiří Saňák program týmu během reprezentační přestávky.

V zápase proti Pardubicím nebude moct Saňák využít Jana Vodháněla, Lukáše Vraštila a Jakuba Pokorného. Vodháněl uviděl v posledním utkání před reprezentační pauzou proti Mladé Boleslavi červenou kartu, Vraštil s Pokorným čtvrtou žlutou v sezóně.

V této fázi soutěže jsou tresty součástí hry. Řeší to skoro všechna mužstva, jak jsem se tak díval na tresty. Musíme si s tím poradit, máme kádr na to, abychom to zvládli. Můžou se ukázat a převést další hráči,“ pokračoval Saňák.

Pardubice jarní část soutěže nadějně rozehrály. Zvítězily na Slovácku i v Karviné, bod za remízu braly také v domácím utkání s Teplicemi. Od té doby ale vyšly ve čtyřech zápasech naprázdno, když nestačily na Slavii, Plzeň, Hradec Králové a Ostravu. Před utkáním v Olomouci jsou na 13. pozici, tedy poslední, která po skončení nadstavbové části znamená udržení v nejvyšší soutěži bez nutnosti jít do baráže.

Soupeř Sigmy z Pardubic přijede na Hanou s několika olomouckými odchovanci. Trenérem mužstva je Radoslav Kováč, v jehož kádru jsou Kamil Vacek, Kryštof Daněk, Tomáš Zlatohlávek a Michal Surzyn.

Také Pardubice se budou muset obejít na Hané minimálně bez dvou hráčů, kteří jsou v trestu. Červenou kartu v jejich posledním utkání proti Ostravě obdrželi Martin Chlumecký a Pablo Oritz, stejně jako Radoslav Kováč, který tak zápas proti Sigmě bude sledovat pouze z tribuny.

Pardubice jsou pro nás dlouhodobě docela neoblíbený soupeř. Je to mužstvo, které hraje kombinační fotbal, má jasný způsob hry, který nemění. Ve středu mají hodně hladových hráčů. Čeká nás určitě těžký soupeř. Ale to je každý v lize. Pardubice vyhrály na Slovácku, odehrály velmi vyrovnaný zápas s Baníkem. I když je to klišé, tak v naší lize opravdu skoro každý může porazit každého,“ řekl závěrem Saňák.

Pardubice hrají nejvyšší soutěž teprve od sezóny 2020/21, doposud se tak se Sigmou utkaly sedmkrát. Hanáci v předchozích zápasech zvítězili ve třech utkáních, stejný počet zápasů skončil dělbou bodů. Východočeši naopak Sigmu porazili pouze jednou, stalo se tak 3. dubna 2021, kdy na Andrově stadionu zvítězili 1:0. Nejvyšší výhru nad Pardubicemi zaznamenala Sigma 27. listopadu téhož roku, kdy Východočeši hráli ještě v azylu v Ďolíčku. Hanáci tehdy svého soupeře zdolali jednoznačně 5:1, do střelecké listiny se na straně vítězů zapsali Antonín Růsek, Ondřej Zmrzlý, Florent Poulolo, Pablo González a Radek Látal. V Pardubicích se v říjnu oba soupeři rozešli smírně.

Zápas mezi Sigmou a Pardubicemi bude řídit Ondřej Berka, jemuž budou asistovat Lucie Ratajová a Radek Kotík. Čtvrtým sudím bude Jiří Julínek, k videu zasedne Jana Adámková s asistentem Janem Patákem.

FANZÓNA

Tradiční předzápasová fanzóna v prostoru mezi hlavní a jižní tribunou odstartuje ve 14 hodin. Najdete v ní populární střelnici, novinkou bude hra Subsoccer. U stánku našeho partnera iniciativy DĚTI DĚTEM budete moct přispět na podporu nemocného Kryštofa Králíka. VÍCE O FANZÓNĚ ZDE!!!

Další články