• B-tým - preview

Třemi výhrami v řadě posílené béčko jede v sobotu do Líšně

  • 19. 4. 2024

B-tým Sigmy na jaře válí. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky jedou na vítězné vlně, s třemi výhrami v řadě v zádech pojedou v sobotu bojovat o další body do Líšně. Také brněnský tým ale v jarní části pravidelně sbírá body.

Těsné výhry 1:0 nad Příbramí a Opavou potvrdil B-tým ve středu proti Kroměříži. Utkání bylo tentokrát bohaté na góly, na Andrově stadionu jich padlo celkem šest a výsledkem bylo vítězství Sigmy 4:2.

Chci ocenit způsob, jakým se tým zvedl, přestože dostal. Dokázal se zvednout a ukázal svoji herní kvalitu a charakter. Dokázali jsme dobře reagovat na to, že jsme dostali facku a rychle jsme se dokázali oklepat,“ řekl trenér Tomáš Janotka. Fackou měl na mysli vyrovnání Kroměříže z 0:2 na 2:2 k němuž došlo v průběhu druhé půle. Jeho svěřenci ale přestřelku ustáli a nakonec zvítězili 4:2. Další zápas čeká jeho tým už v sobotu.

Příprava týmu je standardní, jak je zvyklé v rámci anglického týdne. Ve čtvrtek hráči, kteří neměli takovou minutáž, byli v zatížení, zbytek týmu měl regenerační trénink. Zápasy jdou v rychlém sledu, Kroměříž jsme si uzavřeli. V pátek se naplno připravujeme na Líšeň,“ prozradil Janotka program svého mužstva.

V sobotu budou Hanáci čelit Líšni. Brněnský celek má za sebou rovněž vydařený vstup do jarní části F:NL. V sedmi utkáních prohrál pouze v tom úvodním, když na domácí půdě podlehl Viktorii Žižkov. V následujících zápasech ale už přemožitele nenašel, neprohrál šest zápasů v řadě.

Líšeň má na jaře skvělou formu, hraje velice dobře. Je to agresivní a důrazný tým, zároveň ale velice fotbalový. V kádru má kvalitní hráče, ať už jsou to Aldi, Polášek nebo Čermák. Mají nespornou ofenzivní kvalitu. Na jaře oprávněně patří mezi nejlepší týmy,“ řekl trenér Tomáš Janotka.

Jeho slova dokumentuje i poslední zápas Líšně ve Vlašimi, ve kterém padlo devět gólů. Brněnský tým na půdě soupeře zvítězil 5:4. Marek Polášek vstřelil hattrick. Líšeň se na jaře vyšvihla na šesté místo, na čtvrtý B-tým Sigmy ztrácí tři body.

Polášek je společně s Adriánem Čermákem nejlepším střelcem Líšně, v sezóně si každý z nich připsal pět branek. Jedničkou mezi třemi tyčemi je Tomáš Vajner, který šestkrát udržel čisté konto.

Jak je u B-týmu zvykem, k nějakým změnám v sestavě dojde. Není to ale nic, s čím bychom si nedokázali poradit. Jsem přesvědčen, že dáme dohromady silný tým,“ uzavřel Janotka.

Utkání SK Líšeň – SK Sigma Olomouc B se bude hrát v sobotu 20. dubna od 17 hodin. Hlavním rozhodčím zápasu bude Tomáš Batík, asistovat mu budou Kamil Hájek a Michal Pfeifer.

Stream z utkání bude možné sledovat na portálu sporttotal.cz.

Další články