• Ženy - preview

Ženy se v neděli vydají do hlavního města. Čelit budou FC Praha

  • 26. 4. 2024

Olomoucké fotbalistky budou, stejně jako áčko a béčko, čelit o nadcházejícím víkendu lídrovi své soutěže. A stejně jako u áčka i béčka bude jejich soupeřem tým z hlavního města. V neděli 28. dubna se od 13. hodiny představí na půdě FC Praha.

Minulý víkend měly hráčky Sigmy volno. Naposledy se představily v sobotu 13. dubna na půdě FC Praha, kde prohrály 2:7.

První týden po skončení základní části jsme měli lehčí trénink, aby si holky odpočinuly. Sužují nás nějaké svalové potíže i drobná zranění. Chceme holky dostat do dobré zápasové formy. Tento týden jsme najeli na kondiční trénink, další dva tréninky budou čistě herní. Zaměříme se i na zakončení, abychom soupeřky potrápili,“ řekl k programu družstva trenér Lubomír Nedvěd.

Prvními soupeřkami budou v nadstavbové skupině o postup znovu hráčky FC Praha. Trenér Nedvěd doufá, že se nebude opakovat výsledek z posledního utkání.

Trochu přeskupíme řady a budeme se snažit urvat nějaký bod. Budeme muset zlepšit defenzivu a nedělat jednoduché a zbytečné chyby. Když si vzpomenu na nedávný zápas proti FC Praha, tak tři góly jsme dostali po našich velkých chybách. Dále chceme zlepšit pohyb a mít i trošičku štěstí. V Praze jsme za stavu 2:5 měli další šance, kterými jsme zápas mohli zdramatizovat, ale nepovedlo se,“ vzpomněl poslední zápas v Praze.

V neděli se Hanačky do Prahy vydají bez některých hráček, přesto trenér Nedvěd věří, že k utkání vycestují v silné sestavě.

Nějaké holky nám budou chybět. Základní jedenáctka je ale nějakým způsobem stabilizovaná, družstvo doplníme případně nějakými juniorkami. Musíme se s tím poprat a ukázat konsolidovaný výkon. A snažit se soupeřky maximálně potrápit,“ řekl závěrem.

Utkání FC Praha – SK Sigma Olomouc se bude hrát v neděli 28. dubna od 13 hodin. Zápas se tentokrát uskuteční na hřišti v Třeboradicích.

Duel bude řídit sudí Mária Marušinová, jíž budou asistovat Markéta Strnadová a Eliška Vitásková.

Další články