• Ostatní

Sigmácké legendy Hubník s Vepřekem přepisovaly statistiky

  • 20. 3. 2022

Michal Vepřek a Roman Hubník naskočili do druhého poločasu utkání proti Slovanu Liberec. Zkušení obránci se tímto zápasem zapsali do klubových i ligových statistik. Hubník vstoupil do Klubu legend, Vepřek přeskočil v počtu ligových startů Radima Kučeru.

Roman Hubník se v ligovém utkání objevil poprvé od zápasu proti Zlínu, které se odehrálo 19. prosince, což bylo jeho 299. start v české nejvyšší fotbalové soutěži. Na završení třetí stovky si musel počkat až do nedělního zápasu s libereckým Slovanem.

Do Klubu legend vstoupil v 77. minutě, když se na trávník dostal místo Mojmíra Chytila. Svoji porci 300 ligových zápasů rozdělil mezi tři týmy. Nastoupil do 148 utkání v dresu Sigmy Olomouc. V lize debutoval téměř před 20 lety, konkrétně 9. listopadu 2002, kdy od úvodních minut hrál zápas proti Spartě. Za pražský celek přidal dalších 29 startů. Velkou část své kariéry strávil v dresu Viktorie Plzeň, za níž odehrál 123 prvoligových zápasů.

To Michal Vepřek odehrál již 240. ligové utkání za Sigmu, čímž se osamostatnil na 4. místě mezi klubovými legendami. Za sebou nechal Radima Kučeru, který tak má o jeden start méně. Před Vepřekem jsou již jen Martin Kotůlek (256 startů), Michal Kovář (299) a nedostižný Oldřich Machala (414).

Speciální zápas odehrál i Radim Breite. Šlo totiž o jeho 200. ligové utkání. Symbolicky tak druhou stovku dovršil proti Slovanu Liberec, z něhož do Olomouce přestoupil, a za který odehrál 117 ligových zápasů. Za Sigmu má prozatím na kontě 66 startů, zbylých 17 absolvoval v dresu Teplic.

Ve výčtu jubilejních zápasů nesmí chybět ani Kryštof Daněk, který proti Liberci nastoupil do 50. ligového utkání. O deset startů za Sigmu více v nejvyšší soutěži má po včerejšku Mojmír Chytil. 

Do 10. ligového utkání nastoupil Jiří Spáčil, který tak má o jedno utkání více, než jeho otec. Michal Spáčil za Sigmu v sezónách 1999/00 a 2000/01 odehrál 9 utkání. V jednom vstřelil branku, konkrétně Drnovicím 24. dubna 2002 při výhře Sigmy 3:0. Jeho syn Jiří na svůj první ligový gól teprve čeká.

Další články