• B-tým - ohlas

Michal Vepřek prodloužil smlouvu se Sigmou

  • 16. 6. 2023

​Zkušený obránce Michal Vepřek bude i v sezoně 2023/24 pokračovat v aktivní hráčské kariéře. Osmatřicetiletá klubová legenda prodloužila se Sigmou smlouvu o další rok.

Vepřek v této sezoně nastupoval v B-týmu ve druhé lize, kde plnil roli mentora pro mladší hráče. I přesto, že na jaře jej na delší dobu vyřadilo zranění kotníku, zvládl odehrát 18 zápasů.

„Jsem rád, že si můžu kariéru prodloužit o další sezónu. Role zkušeného hráče v béčku mě baví. I kvůli klukům jsem chtěl ještě pokračovat, protože cítím, že jim mám co předat. Na jaře jsem toho kvůli zranění neodehrál tolik, kolik bych si představoval. O to větší mám ale motivaci do dalšího roku,“ řekl střelec vítězné branky Sigmy v památném finále poháru 2012.

„S Michalem jsme spokojení. Na pozici mentora, který předává zkušenosti mladým klukům, odvádí přesně to, co jsme si od něj slibovali. Chválil si ho i trenérský tým. I proto jsme rádi, že jsme se dohodli na pokračování o další rok a on si může kariéru prodloužit,“ říká sportovní manažer Ladislav Minář.

„Michal v týmu fungoval velmi dobře. Neměl to lehké, protože hrál s velmi mladými hráči. Ale jeho přístup byl příkladný. Prakticky celé jaro nemohl hrát, protože byl zraněný. Na zápasy s námi ale i tak jezdil. Žil s týmem a chtěl být s námi,“ ocenil Chromý.

Další články