• Ostatní

Devatenáctka porazila Duklu Praha 4:0. Sedmnáctka zvítězila 4:2

  • 4. 8. 2023

Devatenáctka vstoupila do nové sezóny vysokou výhrou. V 1. kole dorostenecké ligy v pátek porazila Duklu Praha vysoko 4:0. V první půli se svěřenci Jana Krajčoviče dostali do jednobrankového vedení zásluhou Proniuka. Po změně stran pálil dvakrát Nechvátal, jeden gól přidal Špangr. Čtyři branky nasázela soupeři z hlavního města také sedmnáctka. Pod výhru 4:2 se podepsali dvougóloví střelci Sikora a Andrýsek.

Hanáci se poměrně brzy dostali do vedení. V 16. minutě po dobré přihrávce Nguyena napřáhl ke střele na hraně šestnáctky Adam Proniuk, jehož rána na vzdálenější tyč krásně zapadla do sítě. Zhruba po třiceti minutách pálil nebezpečně Zahradníček, ale jeho střela, která směřovala na bránu, byla obráncem Dukly tečována mimo tři tyče. Z následného rohu pálil z voleje Táborský, ale gólman Dukly míč lapil.

Na druhé straně musel Mazur vyškrábnout nad břevno nebezpečnou střelu Sladovníka z přímého kopu. Po centru Zahradníčka pálil ve vápně z první Táborský, ale rána mu nesedla a přestřelil. V závěru první půle se k odraženému míči dostal Odstrčil, ale jeho jedovatá střela šla těsně vedle pravé tyče.

Devatenáctka Sigmy od úvodu druhé půle soupeře zatlačila na jeho polovině. Skórovat se podařilo v 58. minutě střídajícímu Nechvátalovi, který byl v tu chvíli na hřišti jen pár minut. Dobře zpracoval míč a brankáře Dukly přeloboval – 2:0 pro Sigmu.

Jen o tři minuty později vpadl do obrany Dukly Špangr, který přesnou ranou na bližší tyč z úhlu zvýšil na 3:0. Další pěknou akci předvedli Hanáci v 75. minutě. Zahradníček patičkou nahrál Nechvátalovi, který zvýšil již na 4:0.

Dukla mohla v závěru snížit. V 87. minutě se po Defově přihrávce na Mazura hnal Lopatář, ale trefil jen tyč. V dobré pozici byl po Judasově přihrávce Zahradníček, ale jeho slabší pokus gólman Dukly lapil.

Devatenáctka Sigmy tak porazila Duklu Praha v prvním utkání dorostenecké ligy vysoko 4:0. V příštím utkání Hanáci budou hrát na hřišti Mladé Boleslavi.

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

„První zápasy jsou vždy ošidné. Každý tým chce ten svůj zvládnout. Dřina to určitě byla. Jsme rádi, že byla vítězná. Kluci byli za pracovitost v defenzivě a dobrý, kreativní a nebezpečný výkon směrem do ofenzivy odměněni vysokým vítězstvím 4:0.“

„Viděli jsme hezké góly i akce po celý zápas. Jsem rád, že jsme celou přípravu prodali hned v prvním utkání a vstoupili do sezóny vítězně.“

„Zápas se zlomil gólem na 2:0. Do té doby byl vyrovnaný, byť si myslím, že jsme šancí měli více. V poli byla Dukla nebezpečná a v rozestavení 3-5-2 hodně zlobila. Hned po druhé brance jsme brzy dali třetí a čtvrtý gól. Výhra to ale určitě nebyla jednoduchá.“

SK Sigma Olomouc U19 – FK Dukla Praha U19 4:0 (1:0)
Branky: 58. a 75. Nechvátal, 16. Proniuk, 61. Špangr.
Rozhodčí: Julínek – Labaš, Petrásek. ŽK: bez karet. Diváků: 100.
Sigma: Mazur – Táborský (81. Petráš), Siegl, Pavlíček, Stryk – Jalovičor – Odstrčil (69. Judas), Zahradníček, Nguyen (81. Kolařík), Špangr (69. Huňa) – Proniuk (57. Nechvátal). Trenér: Jan Krajčovič.

Vítězně zahájila sezónu také sedmnáctka. Ta se ještě v prvním poločase dostala do dvoubrankového vedení. V základní sestavě nastoupil Matyáš Nechvátal, který si v předešlém utkání starších dorostenců připsal dvě trefy.

Tentokrát se však neprosadil. Do vedení naopak Hanáky poslal v 10. minutě Daniel Sikora. Ještě do přestávky pak na 2:0 zvýšil Jakub Andrýsek.

Sigma měla zápas pod kontrolou a po změně stran se prosadili znovu Andrýsek a Sikora. Tým Iva Gregovského vedl v 73. minutě 4:0 a zápas měl pod kontrolou.

Radost z jinak povedeného výsledku trochu zkalila závěrečná desetiminutovka, v níž Dukla Praha vstřelila dvě branky. Nakonec tak sedmnáctka Sigmy zvítězila 4:2.

Hodnocení trenéra Iva Gregovského:

„První mistrovské utkání jsme výsledkově zvládli velmi dobře. Jen škoda toho závěru, kdy jsme inkasovali dva góly, což má pro nás trošičku hořkou příchuť.“

„Kluci odpracovali celý zápas dobře a průběh utkání jsme měli pod kontrolou. Myslím si, že to na mládežnickou kategorii bylo svižné utkání. Akce se střídaly na obou stranách.“

„V prvním poločase jsme dokázali využít dvě příležitosti ke skórování, což nás uklidnilo.“

„Po změně stran jsme měli velice dobrou pasáž, kdy jsme dokázali držet míč, dokázali jsme pracovat s intenzitou hry a přidali jsme další dva góly. V tom je určitě spokojenost.“

„Kazí nám to akorát závěr. Ten si musíme s kluky vyhodnotit a ukázat si chyby. Tak, aby se to neopakovalo v dalších utkáních.“

SK Sigma Olomouc U17 – FK Dukla Praha U17 4:2 (2:0)
Branky: 10. a 73. Sikora, 29. a 64. Andrýsek – 82. Váňa, 89. Leidl (z pen.)
Rozhodčí: Labaš – Julínek, Petrásek. ŽK: bez karet. Diváků: 75.
Sigma: Čtvrtlík – Glos (60. Rozehnal), Pávek, Beran, Příkazský (69. Lorenc) – Andrle – Sikora, Přibylka, Luběna (69. Remeš), Andrýsek (80. Synevych) – Nechvátal (46. Skopal). Trenér: Ivo Gregovský.

Další články