• Ostatní

Vysoké výhry devatenáctky a sedmnáctky nad Libercem

  • 19. 8. 2023

Dorostenci Sigmy Olomouc zvítězily v obou sobotních utkáních nad Libercem. Devatenáctka nadělila soupeři bůra a zvítězila 5:0. Mužem zápasu byl Václav Zahradníček, který vstřelil hattrick. Také v utkání mladších dorostenců padlo pět branek. Sedmnáctka vyhrála 4:1 a vyhoupla se do čela soutěže.

Devatenáctka šla do vedení v 10. minutě. Po rohovém kopu Liberce přešli modrobílí do rychlého protiútoku, na jehož konci byl Zahradníček, který střelou na zadní tyč vstřelil první branku utkání.

V 18. minutě už to bylo 2:0. Po centru od rohového praporku se míč odrazil přesně k Pavlíčkovi, který někde od penaltového puntíku prostřelil brankáře. Tlak domácího výběru neustával a chvíli poté na hranici vápna převzal přihrávku Nechvátal. Navedl si míč do středu hřiště a levou nohou obstřelil brankáře, bohužel však trefil pouze břevno. Liberec poprvé zahrozil až na konci poločasu, kdy jeden z křídelních hráčů napálil tyč.

„Myslím si, že když tento zápas porovnám s prvním domácím proti Dukle, tak dnešní výkon byl mnohem jednoznačnější, protože 5:0 to mohlo být už v poločase. I v téhle soutěži si vždycky soupeř něco vytvoří a zazlobí, právě dnes v podobě té tyčky a břevna,“ hodnotil trenér Krajčovič.

Na začátku druhého poločasu opět udeřil Zahradníček. Míč nejprve získal Špangr, který přihrál právě Zahradníčkovi. Nádherná stahovačka ho posunula do volného prostoru a vystřelil na přední tyč, na kterou byl brankář Liberce krátký. Sigma šla do vedení 3:0. V 63. minutě po rychlé kombinaci opět zahrozil Liberec, ale i tentokrát míč skončil na brankové konstrukci.

„Věděli jsme, že by to třetí gól mohl zlomit na naši stranu a soupeře v tu chvíli uzemnit, což se nám povedlo, a poté se už ten zápas dohrával v naší režii. Předvedli jsme dobrý ofenzivní výkon a těch šancí bylo celkově dost. Snad si kluci šetří více gólů do dalších zápasů,“ řekl s úsměvem Jan Krajčovič.

Čtvrtý gól padl opět po standardní situaci. Rohový kop byl sice odražen, ale na vápně čekal Huňa, a tak to zkusil z dálky. Jeho střela byla tečována a míč si opět našel Pavlíčka, který zvýšil už na 4:0. V 83. minutě dovršil hattrick Zahradníček, který s přehledem proměnil penaltu.

„Jsme spokojení, že nám úvod do soutěže vyšel a máme sedm bodů ze tří zápasů. Soutěž bude nesmírně vyrovnaná a každý bude moci porazit každého, takže určitě jsme rádi, že jsme si nějaký ten bodový polštář na začátku vybudovali a snad nás to nakopne dál,“ dodal Krajčovič. Devatenáctka tak zdolala Slovan Liberec vysoko 5:0.

SK Sigma Olomouc U19 – FC Slovan Liberec U19 5:0 (2:0)
Branky: 10., 50. a 83. Zahradníček, 18. a 70. Pavlíček.
Rozhodčí: Bělák – Vychodil, Labaš. ŽK: Judas – Bakeš. Diváků: 70.
Sigma: Mazur – Táborský, Siegl (80. Kubát), Pavlíček, Stryk – Jalovičor, Zahradníček, Huňa (80. Vaculík) – Nguyen (71. Petráš), Nechvátal (62. Judas), Špangr (71. Odstrčil). Trenér: Jan Krajčovič.

Zvítězili také mladší dorostenci. Tón zápasu dala brzká branka sedmnáctky. V 5. minutě otevřel skóre zápasu Patrik Přibylka – 1:0. Na rozdíl dvou branek odskočili Hanáci v 16. minutě po zásluze Daniela Sikory, který vstřelil první ze svých dvou branek v utkání.

„Bylo to klasické nedáš dostaneš. V úvodu jsme přečkali velkou příležitost Liberce. Z dalších čtyř velkých příležitostí jsme dokázali čtyřikrát skórovat, což dalo ráz celému utkání a poločas jsme vyhráli vysokým rozdílem,“ zhodnotil Ivo Gregovský, trenér sedmnáctky.

Běžela 22. minuta, když na 3:0 navýšil Jakub Andrýsek. Deset minut poté přidal čtvrtý gól Sigmy svou druhou trefou v utkání Sikora. O poločase tak Hanáci vedli 4:0.

„Měli jsme zápas pod kontrolou. Soupeř se snažil hrozit z rychlých kontrů, ale ty jsme si pohlídali. Do druhé půle jsme prostřídali. Skrz velké vedro jsme chtěli zátěž rozdělit mezi co největší počet hráčů, což naši aktivitu trochu utlumilo,“ dodal trenér Gregovský.

Po změně stran v poklidu sedmnáctka v poklidu kontrolovala své vedení. Radost Hanákům poněkud zkazil gól, který v 74. minutě inkasovali z pokutového kopu. Nakonec tak zvítězili vysoko 4:1.

„Zasloužené vítězství. Na to, jaké bylo vedro a počasí, tak jsem rád, že jsme to zvládli bez újmy na zdraví a bereme další cenné body,“ zakončil Gregovský.

Jeho svěřenci vyhráli také třetí zápas v sezóně a vedle Sparty, která s Ostravou bude hrát zápas tohoto kola až na začátku října, jsou jediným stoprocentním týmem v soutěži. Sedmnáctka Sigmy se díky výhře vyhoupla do čela dorostenecké ligy.

SK Sigma Olomouc U17 – FC Slovan Liberec U17 4:1 (4:0)
Branky: 16. a 32. Sikora, 5. Přibylka, 22. Andrýsek – 74. Tvercovici (z pen.)
Rozhodčí: Vychodil – Bělák, Labaš. ŽK: Rozehnal, Pávek. Diváků: 60.
Sigma: Ulenfeld – Glos, Pávek, Beran, Příkazský (70. Synevych) – Andrle – Sikora (46. Capka), Přibylka (46. Činčara), Luběna (46. Riedl), Andrýsek – Lorenc (58. Rozehnal). Trenér: Ivo Gregovský.

Další články