• B-tým - preview

Béčko uzavře podzim ve FNL na půdě Zbrojovky Brno

  • 10. 11. 2023

Naposledy v tomto roce vyrazí v sobotu fotbalisté B-týmu bojovat o body do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V 16. kole hrají na půdě ambiciózní brněnské Zbrojovky, toužící po návratu do nejvyšší soutěže. Na Srbské v Králově Poli se bude hrát 11. listopadu od 15 hodin.

Béčku v neděli nevyšel zápas proti Chrudimi. V atraktivním duelu sice padlo šest branek, čtyři z nich však vstřelili Východočeši, kteří si po výhře 4:2 odvezli z Androva stadionu všechny body.

„Zápas proti Chrudimi nám nesedl. Nakupili jsme velké množství individuálních chyb, což soupeř dokázal potrestat. Kvůli tomu jsme obdrželi čtyři branky. Je to škoda, protože zápas se vyvíjel tak, že jsme dokázali otočit z 0:1 na 2:1. Měli jsme to dotáhnout do vítězného konce. Určitě umíme zahrát líp, ale bereme to tak, jak to je,“ vrátil se k poslednímu zápasu trenér Tomáš Janotka.

Hanáci se s podzimem rozloučí na půdě Zbrojovky Brno. Ta by se ráda vrátila zpět do FORTUNA:LIGY. Naplňovat tyto ambice se jí prozatím příliš nedaří. Po polovině odehraných zápasů je v tabulce FNL čtvrté. Na třetí příčku, která už zaručuje postup do baráže, jí chybí pouze bod. Zbrojovka zároveň ztrácí šest bodů na vedoucí Vyškov.

„Brno je ambiciózní. Chce se jednoznačně vrátit zpět do nejvyšší soutěže. Po rozpačitém úvodu a výsledcích se znovu zvedá. Hlavně tedy po změně trenéra. Poslední dva výsledky, kdy zvítězilo s čistým kontem 3:0, hovoří za sebe. Tým je nabitý sebevědomým,“ řekl Janotka.

Zbrojovku od počátku sezóny vedl z pozice trenéra Luděk Klusáček. Po sérii pěti porážek v řadě, včetně pohárového zápasu v Opavě, byl však odvolán. Mužstvo nově vede Tomáš Polách. Změna trenéra Zbrojovce prospěla. Brno porazilo 3:0 Líšeň i Kroměříž.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA vstoupí do své druhé poloviny. B-tým Sigmy se s Brnem už setkal v rámci 2. kola, kdy na Andrově stadionu prohrál těsně 1:2, byť výkon předvedli svěřenci trenéra Janotky velmi dobrý.

„My jsme schopni potrápit kohokoliv. Jedeme se poprat o co nejlepší výsledek. V domácím utkání jsme proti Brnu předvedli jeden z nejlepších výkonů podzimu. Pokud se dokážeme prosadit, a zároveň se vyvarujeme individuálním chybám, pak máme šanci neodjet z Brna s prázdnou,“ burcuje před sobotním utkáním Janotka.

Hanáci si budou muset dát pozor zejména na Jakuba Řezníčka, který je s dvanácti góly nejlepším střelcem F:NL. „Je to hráč, který dlouhodobě prokazuje velký střelecký apetit. Je to gólová mašina. Přidávají se k něm ale i další hráči. V poslední době zejména Alijagič, který umí být nebezpečný a zužitkovat příležitost. Není to tedy jen o Řezníčkovi. Brno má nesmírně kvalitní tým,“ varuje Janotka.

Oba moravské celky spojuje řada jmen. Tomáš Janotka ještě coby hráč odehrál za Zbrojovku jednu sezónu. Odchovanci Sigmy jsou naopak Jiří Texl a Jan Štěrba. Jarní část sezóny 2017/18 strávil na Hané zmíněný útočník Řezníček. Jednou z legend Sigmy je Josef Mucha, nynější asistent trenéra Zbrojovky Polácha.

Utkání FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc B se v ADAX INVEST Areně bude hrát v sobotu 11. listopadu od 15 hodin. Řídit jej bude Petr Dorušák, jemuž budou asistovat Pavel Pospíšil a Stanislav Pochylý.

Další články