• B-tým - ohlas

Janotka: Chutná to sladce, je to velká výhra. A před zimou důležitá

  • 11. 11. 2023

​Trenér B-týmu Tomáš Janotka neskrýval svou spokojenost. Neměl k tomu důvod. Jeho tým zakončil podzimní účinkování ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE důležitým a cenným vítězstvím na hřišti Zbrojovky Brno 1:0. Janotku triumf těšil o to víc, že vítězství nad favoritem bylo zcela zasloužené.

„Je to pro nás velká výhra, chutná to sladce. Byl to skvělý výkon hlavně z hlediska defenzivy. Dařilo se nám dobře napadat rozehrávku soupeře a po jedné takové akci jsme dali vítěznou branku. Líbilo se mi, že jsme dokázali být i dobří na balonu, i když terén nebyl jednoduchý. Snažili jsme se najít balanc mezi přímočarostí a kombinací. Kluci to zvládli skvěle, byli jsme nebezpečnější a odvážíme si zasloužené vítězství,“ řekl po duelu Janotka.

Možná nejvýraznější postavou zápasu byl útočník Jan Fiala, který vstřelil vítěznou branku. Nebezpečný byl ale po celé utkání, příležitostí si vytvořil daleko víc, navíc byl platný i ve hře.

„Fidži byl odstřelený oproti ostatním, odvedl ligový výkon. I ostatní se ale předvedli velmi dobře. Kvalitních výkonů tam byla většina,“ chválil Janotka.

Pro jeho soubor šlo o důležitou výhru i z hlediska tabulky. Od poslední reprezentační přestávky vyhrálo béčko tři ze čtyř zápasů. Díky tomu odskočilo sestupovému pásmu do klidnějšího středu.


„Před přestávkou je to velká vzpruha do přípravy před mistrákem, který bude až na začátku března. Z psychologického hlediska pro nás bude pohled na tabulku mnohem lepší. I proto jsou pro nás tři dnešní tři body velmi cenné, protože na Zbrojovce je to těžká a horká půda,“ řekl Janotka.

„Celý podzim hodnotím pozitivně. Předváděli jsme kvalitní výkony. Dnes to byl asi vrchol z herního pohledu. Ne vždy se nám to potkalo s výsledkem tak, jako to bylo dneska,“ uvedl kouč. „Měli jsme tam i nějaké výsledkové výbuchy, kdy jsme dostali gólové příděly. Na druhou stranu jsme se dokázali vždycky zvednout a odehrát zápasy s čistým kontem. Dvacet bodů po podzimu je pro nás skvělých a je to výborný odrazový můstek do jarních odvet,“ uzavřel své hodnocení.

Další články