• Ženy

Ženy Sigmy porazily rakouský Ernstbrunn. B-tým třetí na halovém turnaji

  • 26. 2. 2024

​Sigmačky pokračují v přípravě na blížící se start jarní části 2. ligy. V sobotu přivítaly v Řepčíně soupeře z Rakouska. Ernstbrunn porazily po velmi dobrém výkonu 3:0. B-tým si přípravu zpestřil turnajem ve Svratce, na kterém obsadil třetí místo.

Svěřenkyně trenéra Nedvěda se dostaly brzy do vedení, už ve 4. minutě byla ve vápně faulována Veselá a nařízenou penaltu nekompromisně proměnila Kotalová.

Hanačky měly zápas pod kontrolou a v první půli svůj náskok zdvojnásobily. Po dlouhém autu Štěpánové se míč dostal až ke Karolíně Hegrové, která pohodlně míč uklidila do brány – 2:0 pro Sigmu.

Na 3:0 zvýšila po změně stran tvrdou střelou na zadní tyč Veselá. V 78. minutě se zranila gólmanka Ernstbrunnu a soupeř následně zápas ukončil. Sigma nad Raikou zvítězila 3:0.


Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Před zápasem jsme si řekli, že chceme navázat na dobré výsledky v přípravě a nic nepodcenit. Začátek utkání se nám povedl a po penaltě jsme se dostali do vedení. Soupeře jsme k ničemu vážnějšímu nepouštěli. Následně jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Poté se hra soupeřek vyostřila, přidaly na agresivitě. Musím pochválit hlavně obranou řadu, která velice dobře a svědomitě zastavovala útoky. Druhý poločas se proměnil ve velice tvrdé utkání. Velký respekt holkám, že si s tím poradily. Poté, co jsme zvýšili na 3:0, to již s fotbalem moc společného nemělo, bylo tam hodně potyček, holky jsme museli uklidňovat. Zápas vyvrcholil v 78 minutě kdy se ve vzájemném střetu zranila gólmanka soupeře, který následně ukončil zápas. Musím pochválit svůj tým za předvedenou hru a to, jak se vyrovnal s tvrdou hrou soupeře.“


SK Sigma Olomouc Ž – SK Raika Ernstbrunn Ž 3:0 (2:0)

Branky: Kotalová (pen.), Ka. Hegrová, Veselá.

Sigma: Schovajsová – Planičková, Štěpánová, Radičová, Kotalová – Rédová, Baštincová, Kvapilová, Ka. Hegrová – Veselá, Kr. Hegrová. Střídaly: Barošová, Pinkavová, Kočišová. Trenér: Lubomír Nedvěd.


Ženský B-tým se zúčastnil halového turnaje ve Svratce (okr. Žďár nad Sázavou) i s novými hráčkami: brankářkou Alenou Buráňovou a záložníci Eliškou Crhonkovou.

V základní skupině podlehly Lokomotivě Horní Heršpice B 0:4 a zvítězily nad týmy Svratky a Vrchoviny, díky čemuž se probojovaly do boje o medaile. V semifinále sice podlehly 1:3 Brušperku, v souboji o 3. místo těsně porazily Spartak Choceň 1:0.


Hodnocení trenéra Tomáše Karala:

Turnaj nás prověřil jak po fyzické, tak psychické stránce. Holky odmakaly všechny zápasy a s ohledem na náročnost turnaje bereme bronz za velmi slušný výsledek. Zároveň nás potěšilo také individuální ocenění nejlepší střelkyně turnaje, které získala naše útočnice Nátálie Janků s 6 vstřelenými brankami.“

Další články