• Mládež

Mladší žáci hostili Zbrojovku. U12 zvítězila 4:1, U13 prohrála

  • 29. 3. 2024

Ve čtvrtek v Řepčíně hrály sigmácké týmy mladších žáků, soupeřem jim byla Zbrojovka Brno. Mladší kategorie U12 zvítězila 4:1, naopak tým U13 prohrál 1:6.

Mladší žáci (U13)

Sigma U13 začala proti Zbrojovce špatně a už od 2. minuty prohrávala. Hosté z Brna svůj náskok do přestávky zdvojnásobili, a na rozdíl tří branek zvýšili krátce po změně stran. Teprve pak se trefil Jan Friesner, který snížil na 1:3, další branky ale dávali hráči Zbrojovky. Sigma nakonec Brnu podlehla 1:6.


Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Výsledek je pro nás velmi krutý, jelikož vývoj zápasu byl vyrovnaný, ať už se jednalo o držení míče nebo množství vytvořených šancí. V úvodních minutách jsme hráli s příliš velkým respektem k soupeři. Poté přišla pasáž, kdy jsme soupeře zatlačili a hráli zejména na útočné polovině. Vstřelený gól by byl velkou vzpruhou, jenže ten dal bohužel soupeř těsně před přestávkou. Ve druhém poločase jsme si vypracovali spoustu tutových šancí, bohužel jsme v nich selhali. Soupeř byl naopak efektivnější a my mu to v některých případech usnadnili. Dnešní utkání rozhodlo chování v obou šestnáctkách, kde jsme byli horší, než soupeř.“


SK Sigma Olomouc U13 – FC Zbrojovka Brno U13 1:6 (0:2)

Branky: 54. Friesner – 2., 48. a 55. Kubát, 39. a 59. Kučerňák, 78. Smyček.

Rozhodčí: Milek. ŽK: Hlouch, Modlitba (oba BRN). Diváků: 40.

Sigma: Opluštil – Hradílek, Hubník, Vinklárek, Pattarello, Hincu, Chmelař, Krampl, Šimoník, Škurek, Kováč, Navrátil, Friesner, Kelnar, Hynek, Lakomý, Podivínský, Zbořil. Trenér: Martin Banovec.


Mladší žáci (U12)

První poločas zápasu mezi naší U12 a týmem Brna skončil bez branek. Ty začaly padat ihned po změně stran, jako první se prosadil Herbert Šimara, po jehož trefě šla Zbrojovka do vedení. Hanáci zareagovali hned vzápětí, na 1:1 srovnal po rozehrání Jakub Hradil. Už za šest minut Sigma vedla, to se prosadil Jakub Plánička. Oba střelci Sigmy si připsali ještě jeden gól a díky jejich brankám Hanáci zvítězili nad Zbrojovkou 4:1.


Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala

Nastoupili jsme sice v oslabené sestavě, nicméně kluci to chytli za správný konec a ukázali skvělý přístup a morální vlastnosti. První poločas skončil 0:0, ale byli jsme více na míči a měli jsme i více pološancí. Soupeř zlobil zejména z brejků. Do druhé půle jsme vstoupili špatně a hned po pár vteřinách jsme nenavázali soupeřova hráče a Zbrojovka šla po pěkné akci do vedení. Kluci ale ukázali skvělou reakci a hned z další akce srovnali na 1:1. V dalších minutách jsme Brno zatlačili, byli jsme aktivní v presinku, dobře jsme zmenšovali hřiště a nutili tak Zbrojovku k chybám v rozehrávce. Naší aktivitou a tlakem jsme si vytvářeli další šance a nakonec jsme dali ještě tři další branky. Za dnešní výkon musíme kluky maximálně pochválit. Ukázali ohromnou zarputilost a chuť tento těžký zápas zvládnout. To vše bylo podpořeno velkou fotbalovou kvalitou na míči a z toho máme největší radost.


SK Sigma Olomouc U12 – FC Zbrojovka Brno U12 4:1 (0:0)

Branky: 42. a 80. Hradil, 48. a 70. Plánička – 41. Šimara.

Rozhodčí: Milek. ŽK: bez karet. Diváků: 40.

Sigma: Zbořil – Plánička, Hradil, Nepožitek, Kaczmarczyk, Baláš, Polcr, Kocián, Vacula, Heger, Konrád, Crhák, Širůček, Špalek. Trenér: Jakub Zatloukal.

Další články